lauantai 24. lokakuuta 2020

Rauhan haasteen koonti


Vuonna 2020 tuli kuluneeksi 75 vuotta toisen maailmansodan taisteluiden loppumisesta, vaikka Pariisin rauhansopimus solmittiin vasta 10.2.1947. Toisen maailmansodan jälkeen perustettiin Yhdistyneet kansakunnat eli YK 24.10.1945. Tänään YK on 75 vuotta.

Rauhan haasteen päättöaika on 24.10.2020. Osallistuminen haasteeseen on helppoa, pitää vain lukea kirja, joka käsitteli toista maailman sotaa, tai liittyi siihen?

Toisessa maailmansodassa kuolleita ei tiedetä tarkkaan mutta yli 70 miljoonaa ihmistä kuoli, eniten Kiinassa ja Neuvostoliitossa. Kokonaisia ikäpolvia menetettiin. Siviiliväestön kärsimykset olivat hirvittäviä. Sodan loppupuolella pudotettiin kaksi atomipommiakin, jotta Japani saatiin antautumaan nopeasti ja ehdoitta. Natsi-Saksa ja sen liittolaiset oli saatu jo aiemmin antautumaan tai solmimaan erillisrauha.  

Haasteen tarkoitus on pitää mielessä, sodan tuhot, sen järjettömyys, atomipommin vaarat, keskitysleiri, holokausti, joukkosurmat eli kannustaa rauhan ylläpitoon. Itse bloggasin Veijo Meren Manillaköyden, joka kertoo jatkosodasta, ja Kurt Vonnegutin Teurastamo 5 :n. Teoksen ydin on lopulta Dresdenin palopommitus 13.2.1945  ja mistä Teurastamo 5 pohjimmaltaan kertoo. Bloggasin myös Winston Churchill the Second World War, tai sen osista 4 -6.
****
Koosteita on jo blogeissa ja ne ovat huikeita, tämä haaste on innoittanut kirjabloggareita
Kirsi osallistui  täällä 
Satu   täällä
Margit täällä  
Jasmin täällä
MarikaOksa täällä
Riitta K täällä
Paula täällä
La Plume täällä
Anneli A täällä 
Leena  Lumi täällä

Lupasin arpoa osallistuneiden (30.10 asti) kesken lahjakortin, arvan sai jokaisesta bloggauksesta, joka oli koostepostauksessa ja oli blogattu haasteaikana, Laitoin kirjanumerot excel-pohjaan  ja arvoin randomizerillä, ja näin sain voittajan. Moraalinen voittaja oli Leena Lumi 45 kirjalla ja arvalla, mutta arvonnassa onni suosi kuitenkin  Ainoa, jolle lähetin sähköpostia blogissa olevaan sähköpostioitteeseen ja Adlibriksen 30 euron lahjakortin.

Rauhaisaa viikonvaihdetta, toivotaan että koronasta päästään, ja maailma tulisi paremmaksi.

20 kommenttia:

 1. Tärkeää ja aina ajankohtaista haastetta, joka on poikinut paljon mielenkiintoista luettavaa, olet hienosti isännöinyt, kiitos Jokke!

  Sodissa kaikki ovat omalla tavallaan häviäjiä ja siksipä rauhan aatteen esilläpito ja sen merkityksen ymmärtäminen ovat tähdellisiä, meitä kaikkia koskettavia teemoja.

  Rauhaa & rakkautta; korona hellittäköön otettaan, pysytään terveinä ja jatketaan maailmanparannusharjoituksia sitkeästi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, asia on juuri noin kuin kirjoitit.

   Poista
 2. Kiitos Jokke tästä haasteesta. Minäkin sain koottua haasteeseen luetut kirjat. https://kirjojenkuisketta.blogspot.com/2020/10/jokken-rauhan-haaste-second-world-war.html

  VastaaPoista
 3. Peace not war! Hieno ja tärkeä lukuhaaste.
  Kooste Kirjasähkökäyrässä.
  https://kirjasahkokayra.blogspot.com/2020/10/jokken-rauhan-haaste-koontipostaus.html

  VastaaPoista
 4. Make love not war♥ Hurjaa, en tajunnut kaikessa kiireessä, että pitää tehdä koiste, mutta itseasiassa olin sen päättänyt tehdä jo muistakin syistä eli koska minulla on ne teemakrijastot, joissa mm. Vainojen kirjat yms. tottkai teen sotien kirjat. Itse asiassa minulla on jo pruju pöydälläni käsin tehtynä, mutta se jäänee ensi viikolle, sillä luvun alla kirja, joten olen odottanut, historiaa, ja tämä viikko on valmistumista Pyhäinpäivään eli kevennyksiä. Odota minua♥

  Sotien kirjat ovat todella suosittuja! Kaikki lääkärini ylilääkäristä alkaen ovat näiden kirjojen perään! Lisäksi yksi ýlilääkäri myönsi lukevansa sotakirjojen ohella kaikki Lemaitren kirjat ovat ne dekkareita taikka historiallisia. Siis Jokke, m.luen jälleen nyt toista maailmansotaa. B´Viime yönä lipsahti aamukolmeen. Ei hyvä. Laitan sen kooosteen, usko pois♥

  VastaaPoista
 5. OK, ahdan tuon koosteen vielä tähän viikkoon♥

  VastaaPoista
 6. Kiitos haasteesta! Mukava olla mukana!

  VastaaPoista
 7. Jokke, kiitos ja tässä: https://leenalumi.blogspot.com/2020/10/sotien-kirjat-leena-lumissa.html

  VastaaPoista
 8. Jokke, arvostan erikoismainintaasi. Pukeudun siihen kuin tähtiviittaan eli kiitos♥ Onnea Ainolle♥

  ♥♥

  VastaaPoista
 9. Kiitos haasteen järjestämisestä!
  Oli mukava osallistua!

  VastaaPoista
 10. Kiitos hyvästä haasteesta! Ilmoittauduin mukaan ja luinkin teoksia, en vain saanut postattua viime vuonna mitään. Luin tai kuuntelin nämä: Anu Heiskanen: Salateitse Saksaan; Tommi Kinnunen: Ei kertonut katuvansa; Anna Takanen: Sinä olet suruni - kertomus sotalapsesta ja sotalapsen lapsesta sekä Kristin Hannah: Satakieli. Kiitos myös kiinnostavasta blogistasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta, tärkeintä on lukea itselle ja löytää mukavia kirjoja.

   Poista