torstai 21. syyskuuta 2023

Antti Tuomainen: Tapahtuu huomenna

 


Antti Tuomainen: Tapahtuu huomenna, Kirjakauppaliitto 2023, sivumäärä 133.

Kirjan sai syyskuussa 2023 kylkiäisenä, kun osti kirjoja yli 20 eurolla kirjakaupasta 4-10.9.2023.

Tarinan päähenkilö Petteri Puulasmaa on poispotkittu lobbari, yksinhuoltaja ja asuntovelallinen. Hän yrittää pysyä yhteiskunnan rattaissa  pestautumalla puhelinyritykseen ennustajaksi, vaikkei tiedä, mitä huomenna tapahtuu.

Teos on juonivetoinen, varsin ennalta arvattava "seikkailu", joka kiehtoo eniten varmasti alle teini-ikäistä lasta?

Puulasmaa ennustelee rikollisen pomonsa Uumajan käskytyksessä nimellä Richard. Rahaa kuluu lakimieheen, joka pyörittää huoltajuustaistelua Helmi-tyttärestä, joka asuu Petterin kotona ja on fiksumpi isäänsä. Äiti on muuttanut kommuuniin Tanskaan.

Naispoliisi Ilona Laukkanen on Uumajan perässä. Muiden konnuuksien lisäksi Uumajalla on tähtäimessä Puulasmaan äveriäs asiakas tai hänen rahansa.

Tämä hieman muistuttaa Eve Hietamiehen yh-isä sarjaa, mutta tämä on enemmän tasolla pertsajakilu, jossa on sopivasti juonenkäänteitä ja sitten koittaa onnellinen loppu. Kylkiäiskirjaksi mukava, mutta tällä ei saada Nobelia, eikä edes Finlandiaa, mutta joku saa helppolukuisen kirjan ja hyvän mielen, sekin on tärkeää.

4 kommenttia:

 1. Toisille lukijoille sopivat paremmin nämä lyhyemmät kirjat, mikä on hyvä juttu. Jotkut lukevat sitten vain niitä tuhatsivuisia kirjoja. Itse viihdyn sillä välillä. Viimesimmässä lukukirjassa oli noin 300 sivua.

  VastaaPoista
 2. Tuomaisen Majavateoria oli ihan hilpeää luettavaa, mutta tämä taitaa olla sellaisia välipalakirjoja, onneksi ei ollut hinnalla pilattu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuomainen oli itselleni tuntematon enkä keksinyt mitään ostettavaa kirjaksupasta, mutta vaimo osti kirjoja, joten tämä tuli kotiin. (Ostin Turun päivänä Rex Stoutin dekkareita 40 eurolla).

   Poista