torstai 30. kesäkuuta 2022

Outi Pakkanen: Marius

 


Outi Pakkanen: Marius, Crime time, 2014, sivumäärä 232.

Outi Pakkasen (s. 1946) jännitysromaani Marius, kertoo nimihenkilönsä kuolemasta tai paremminkin murhasta. Teos alkaa joulukuussa 18.12.2013, koska tällöin Willy Brandtin syntymästä oli kulunut sata vuotta. 

Luin arviointeja tästä ja kuulunee Pakkasen heikoimpiin dekkareihin ja se on ilmestynyt jatkokertomuksena. Kirja-alennusmyynnistä se kulkeutui luettavakseni.

Tarina alkaa Berliinissä, missä Mariuksen eli Mauri Leppäsen entinen tyttöystävä saa soiton juorulehden päätoimittajalta, ja toiveena on kirjoittaa Mariuksesta. Mariuksella on ollut kaksi vaimoa ja täysikäinen tytär. 

Nyt tyttöystävä kirjoittaa, tutkii ja  koluaa Helsinkiä ja Tapiolaa, ja nukkuu Klaus K:n huoneessa....

Lopulta leivotaan ratkaisu ja nostetaan se lukijan eteen.

Jos joku laittaa pullat uuniin, niin tiedän aika varmasti, mitä tulee uunista ulos, ja arvasin tässä kuvion kirjan kuluessa.

Teoksessa oli lisäksi kaksi kummallisuutta. Tapiola oli siinä kovasti uudistunut, minusta ainakin  Heikintori on minusta rappeutunut.

Toinen liittyy alkuun, tuossa puhutaan Obama Bin Ladenista, kun kyse on ollut Osama bin Ladenin kuolemasta 2011. Vai onko tässä joku jekutus?

Hyvin outoa.

Minulla ei ole enempää sanottavaa Mariuksesta.

Helmet haasteen kohta 6, Outi Pakkanen oli minulle uusi kirjailija.

6 kommenttia:

 1. Outi Pakkasen teoksia en ole minäkään lukenut ja avauksesi perusteella taidan pitäytyä veljensä Jukka Pakkasen kiinnostavan tuotannon puolella edelleenkin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, on Jukan sisar. Tämä lienee heikoimpia, yleensä ihmiset ovat kehuneet näitä.

   Poista
 2. Onpas erikoisen vanhanaikaisen näköinen kansi. Ei tuollaisia yleensä ollut enää 2014. Tulee jotenkin ysäri mieleen.

  VastaaPoista
 3. Tämä taitaa olla viimeisin teos, jonka olen lukenut Pakkaselta. Tykkään niistä, joissa on Anna Laine hääräämässä keittiössä.

  VastaaPoista