maanantai 6. kesäkuuta 2022

Markus Ahonen: Meduusa

 


Markus Ahonen: Meduusa, #Isaksson 1, ilmestynyt Book Karin kustantamana 2006, uusittu ja korjattu painos  WSOY 2016, sivumäärä 221.

Markus Ahosen (s. 1972)  Isaksson-sarja alkaa teoksella Meduusa, jonka alussa murhataan ihminen, ja tekoa yritetään lavastaa itsemurhaksi. Murhia tulee lisää, erityistä on, että sarjamurhaaja houkuttelee tekopaikoille sivullisia. 

Poliisi alkaa tutkia asiaa. Poliisilaitoksella on monia poliiseja: Jylli, Litovaara, ja Niina Markkanen, mutta koko Isaksson sarjan päähenkilö on rikosylikonstaapeli Markku Isaksson. Isaksson on eroamassa oleva keski-ikäinen mies. Isaksson on Vantaan Myyrmäen kasvatti ja Heinolasta Helsingin poliisilaitokselle muuttanut peruspoliisi. Tässä opuksessa Isakssonin poikaa Anttia koulukiusataan. Isaksson ajelee Heinolaan, jossa koulussa asiaa puidaan. Antti pääsee kiusaajien kynsistä. Isaksson sen sijaan kokee vaimonsa manipuloinnin kiusaamisena.  

Meduusa jatkaa puuhailujaan ja peittelyjään slummilähiöissä kuten Jakomäessä ja Havukoskella. 


Yläkuva on Havukoskelta elokuusta 2021. Myyrmäestä mainitaan legendaarinen Red Onion.  Poliisi jalkautuu lähiöihin ja keksii uhrien yhteyden ja tekee kiinniottoja ...

Markus Ahonen osaa kirjoittaa, Meduusa on loppuratkaisultaan yllätyksellinen. Kirjan teema on tärkeä: koulukiusaaminen, sen jättämät jäljet ja haavat. Varhainen puuttuminen, mikä Antin tapauksessa toimi, on parempi, kuin kosto vuosia myöhemmin.

Meduusa on Isaksson sarjan ykkösosa. Meduusan tarina jatkuu Ahosen uusimmassa dekkarissa Anna pahan kiertää, josta bloggaan 26.6.2022. 

Osallistun tällä Kirsin Kirjanurkan #Dekkariviikko -tempaukseen TÄÄLLÄ.

Markus Ahonen on blogannut myös teoksesta Palava sydän

2 kommenttia:

 1. Kiitos esittelystä! Katveessa piileskellyt kirjailija ja erittäin tärkeä aihe, joka saattaa jättää elämänmittaiset arvet pieneen repunkantajaan.
  Väitetään, että kosto on suloinen. Epäilenpä, mutta enempi uskon sen liimaavan tiukemmin kiinni vihaan ja pitkittävän ikävistä kokemuksista ja tuntemuksista irtipääsyä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kosto ei kannata, siinä tuhoaa itsensä, mutta osaa kiustaan niin paljon, että jää vain viha.
   Kävin sattumalta eilen Vantaalla, olin Tikkurilassa, Havukoskella, Koivukylässä, ja Myyrmäessä. Vantaan road-trip.

   Poista