perjantai 30. syyskuuta 2022

Reijo Mäki: Kolmijalkainen mies

  


Reijo Mäki: Kolmijalkainen mies,  Otava 2010, sivumäärä 398.

Reijo Mäen Kolmijalkainen mies on kahdeskymmenes ensimmäinen Jussi Vares seikkailu. Jussilla on kaksi toimeksiantoa, toisessa hänen pitää löytää kateissa oleva aikuisviihdenäyttelijä Esa Jalkanen ja toisaalla selvittää miksi moitteeton koti-isä, aviomies ja yritysjohtaja Martti Lundberg teki itsemurhan. Lisäksi Kolmijalkainen mies taulu on kolmannessa juonilangassa.

Jussilla itse on katkennut seurustelusuhde, ja Juhani Oxbackan entinen tyrkkyvaimo Ellen käyttää Jussia hyväkseen omaan kostoonsa. (Tämä on ainoa jatkumo edelliseen Valkovenäläiseen).

Jussi tonkii aikuisviihdebisnestä, kuntosalibisnestä sekä taulukauppoja. Varesten tapaan kaikki rihmat kietoutuvat yhteen ja asioihin saadaan vastaukset. Kirja on kirjoitettu hyvin, mutta en sen aihepiiristä johtuen avaa kuviota enemmän.

Uusi mainittu Turun kohde on Hirvensalon siirtolapuutarha, joka on Illoisissa. 

****
Reijo Mäki (s. 12.10. 1958) on reipas ja sanavalmis kirjailija, joka on syntynyt Siikaisissa ja asuu Turussa. Ensimmäinen Vares Moukanpeliä julkaistiin vuonna 1986, sen jälkeen on ilmestynyt 31 varesta.

Luettelo Reijo Mäen Vareksista, ja tarinaa Varesten maisemista on täällä.

Mäki on kirjoittanut muutakin:
Reijo Mäen esikoisteos Enkelipölyä ja se on blogattu NÄIN.
Mäellä on myös Roivas-trilogia olen blogannut
Kruunun vasikan TÄÄLLÄ
Liian kauniin tytön TÄÄLLÄ
Slussenin TÄÄLLÄ.

Muita Reijo Mäki -kirjoja:
Rahan kääntöpiiri TÄÄLLÄ
Reijon Mäen scifi: Tatuoitu taivas

6 kommenttia:

 1. Mäki kirjoittaa kivasti miljöökuvauksia Turusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta ja siksi luenkin niitä nyt useimmat toiseen kertaan, samalla voi havannoida, miten Turku on muuttunut :)

   Poista
 2. Kuten Mai toteaa, muo miljöökuvaukset ovat luoneet kiintoisat raamit Vares-dekkareille! Reipoas ja sanavalmis kuvaavat oivasti Mäen tyyliä.

  Hauskasti valitut persoonat tässäkin osassa: aikuisviihdenäyttelijä Esa vs. moitteeton koti-isä maustettuna Juhanin ex-tyrkky-vaimolla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin lukea herran Varekset uudestaan osin tuon Turku-kuvauksen ja osin siksi että näen miten sarja on kehittynyt :)

   Poista