tiistai 2. huhtikuuta 2013

Widmark ja Willis: Kirjaston arvoitusKirjaston arvoitus, tekstit Martin Widmark ja kuvitus Helena Willis:  Bonnie Carlson, 83 numeroitua sivua sen lisäksi päähenkilön kuvat ja karttoja. Käännös Juhani Lindholm.

Lasse-Maijan etsivätoimisto on kirjasarja, jossa on Hotellin arvoituksesta alkaen 13 kirjaa tämän lisäksi, viimeisin on vuonna 2013 on julkaistu Syntymäpäivän arvoitus. Tämä kirjan sen sijaan on Kirjaston arvoitus McDonaldsin lukutaitokamppanjan kirja, joka tuli minulle ostamani Happy Mealin mukana.

Kuvat ja tarinankerronta ovat hyviä, henkilöt on kuvin esitelty: Maija, Lasse, Poliisimestari, ja kirjastonhoitaja Kaarina Nyrhinen sekä epäillyt Pappiprofessori Pirjo Saari ja remonttimies Velmeri Riski. Tapahtumapaikkana on Vallila. Rikoksena on kirjavarkaudet, joita tehdään kirjaston hälytyslaitteista huolimatta,

Kirjaston arvoitus -teos on siis tekstillinen, eli 83 sivussa on toki kuvia, mutta tekstiä on paljon, jolloin kohderyhmänä ovat ala-asteikäiset lapset. Alussa ilmenee, että "Lasse-Maijan etsivätoimisto on nimittäin saanut poliisipäälliköltä uuden tehtävän - pitää silmällä kirjastoa ... Vallilan kirjastosta oli kadonnut eräs arvokas teos". Tapahtumien kuluessa niitä katoaa lisääkin.

Kuvituksessa on karttoja ja hienoja yksityiskohtia, kuvitus on kepeää.

Juonipaljastuksena seuraavaa: syyllinen ei ole remonttimies eikä professori vaan kolmas epäilty eli pappi. Tässä minusta joudutaan käsittelemään siis uskon asioita, sillä motiivina on minusta mielenhäiriö ja tietyt tulkinta-asiat, ja en arvioi näitä teemoja blogissani, minusta on parempi olla vaiti.

Arvioin kirjan sen vuoksi, että sarja sinällään vaikuttaa laadukkaalta ja hauskalta ja niin tämä kirjakin on, minusta loppuratkaisu ei ole korrekti, tai en tiedä, päättäkää itse, jos luette kirjan. Itse olen "ahdasmielinen" näissä asioissa.

*****
Martin Widmark on syntynyt 1961 ja hän kirjoittanut näiden LasseMaja (ruotsiksi näin) lisäksi muitakin kirjoja. Helena Willis on ruotsalainen kuvittaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti