torstai 4. toukokuuta 2023

Reijo Mäki: Mustasiipi

 


Reijo Mäki: Mustasiipi, Otava 2011, sivumäärä 397.

Prologissa Jussi Vares on Korppoon pikkusaarella alkeellisella mökillä, toipuu ja koittaa muistaa. Hänellä on kuristusvaijerin jäljet kaulalla. Jussille on tullut prepaid-liittymästä puhelu Uuteen Apteekkiin. Jussi on lähtenyt ja pari päivää myöhemmin löydetty päähän lyötynä ja vaijerin jälki kaulassa Orikedolta.

Jussi on piiloutunut kyyppäri Korpelan ystävän alkeelliselle mökille. Viereisellä tontilla on öky-huvila, jonka vuokranneeseen naiseen Jussi tutustuu. Saarielämä vaihtuu poliisiasemareissuun, kun Maarian altaalta löytyy naisen päätön ruumis, Jussi haetaan poliisilaitokselle, Jussin muistikirja on kellunut rantavedessä. 

Tässä on Googlen kuva rikospaikasta, eli Maarian altaan ylittävä silta, silta, jolla ei ole mitään käyttöä. Olen suunnistanut Myllyojalla, joten olen kävellyt lähtöön lukuisia kertoja sillan yli. Kuva on google mapsin satelliittinäkymästä.

Jussia epäillään vielä enemmän, kun ruumis paljastuu Ellen Oxbackaksi, Vareksen murhatun ystävän Juhani Oxbackan entiseksi vaimoksi.

Reijo Mäen kahdeskymmenestoinen Vares-seikkailu Mustasiipi pysyy arvoituksellisena hyvin pitkään, ja on erilaisuudessaan hyvä. Lähtökohta on tosin sama kuin sarjan kahdeksannen dekkarin Enkelit kanssain, jossa Jussin liikekumppani on murhattu, ja Jussilla on kolmen päivän muistinmenetys. 

Mustasiivessä murhia paljastuu vielä lisää. Jussi alkaa omissa tutkimuksissa lähestyä konnakoplaa, mutta samalla konnat löytävät uudestaan Jussin. Alun mysteerinainen "Siru" on kiihkeissä loppukahinoissa saaristossa mukana.

Hyvä Vares-sarjan dekkari.

4 kommenttia:

  1. Vaikuttaa luettavalta dekkarilta!

    VastaaPoista
  2. Reijo Mäki on positiivisesti omanlaisensa dekkaristi ja Vares on sympaattinen tyyppi, joten kelpo sarjan hän on teemasta luonut:)

    VastaaPoista