torstai 26. joulukuuta 2013

Heikki Prepula: Kössi Kenguru ja veturi


Heikki Prepula: Kössi Kenguru ja veturi, Otava 2012.

Heikki Prepulan Kössi Kenguru ja veturi on mainio lastenkirja. Siinä Kössi Kenguru törmää vanhaan höyryveturiin, jota alkaa tutkia, aikansa tutkittuaan veturi menee paloiksi ja sisuksista laskeutuu rumpuja, pian saadaan musiikilliset karkelot, kun virvelirumpu, haihatti, bassorumpu, lautanen ja tomtom alkavat soittaa verevää rytmiä ja mukaan tulevat vielä kontrabasso ja piano. Nämä soittimet ovat kannen kuvassa, jonka skannasin. (Punainen viiva on omani, se ei kuulu kanteen, poistin sillä ylimääräisen harmaan alueen).

Kössi Kengurua on esitetty TV2:n Pikku Kakkosessa. Itse en ole katsonut sitä tv:stä, mutta youtubessa oli jakso Kössi Kenguru avaruudessa.

Heikki Prepulan(s. 1939) piirros- ja animaatiotekniikka on hienoa. Hahmot on usein tehty osista, jotka ovat muuttumattomia, mutta niiden asennot muuttuvat.

Tämä lienee varsin uusi lastenkirja, animaatiot ovat vanhempia. Voin suositella sitä lapsille, ei sisällä mitään sopimatonta, ja parasta kaikessa :rummut on esitelty hienosti.

Kirjan sain perheeltäni joululahjaksi, jotta bloggaisin siitä.

8 kommenttia:

 1. Voi, Kössi Kenguru oli yksi lapsuuteni suosikeista :)
  Tämä kirja on ollut meillä lainassa kirjastosta, mutta lapset eivät siitä kiinnostuneet. Yhden lapsuusajan lempparini hekin ovat tosin ottaneet omakseen: Mikko Mallikas on nimittäin heistäkin oikein mainio!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kaikesta tarvitse olla kiinnostunut, luultavasti lapset ovat kiinnostuneita jostain muusta laatulukemisesta.
   Katsoin näitä youtubessa, ja tähän on saatu väritys, ensimmäiset Kössit lienevät olleet mustavalkoisia.

   Poista
 2. Voi että minä muistan hyvin tämän Kössi Kengurun seikkailut. Minä luulin, että nukuin aina kaikki pikku-kakkosen jaksot, mutta hyvin on jäänyt tämäkin mieleen "nukkuessa". Heräsin yleensä, kun nukkumatti heitti unihiekkaa :)

  VastaaPoista
 3. Hauskaa nostalgiaa itselleni, sillä katselin tv:stä. En tiennytkään, että Kössi on myös kirjana ilmestynyt. Sekä kirjojen että lastenohjelmien kohdalla voi todeta, että omat lapsuusajan suosikit eivät välttämättä uppoa nykylapsiin, esim. Maija Mehiläinen -lastenohjelmaa esittelin innoissani, mutta ei kiinnostanut.

  VastaaPoista
 4. En tiennytkään, että Kössilläkin on oma kirja. Voisi joskus tutustua. Bloggauksesi ovat mielenkiintoisia, vaikka lukemasi kirjat eivät minua kiinnosta. Hieno blogi; lukijana olen ollut jonkin aikaa, vaikka nyt sainkin vasta jotain kommentoitua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olen selaillut myös blogiasija kommentoin huomioitasi Heatcliffistä, minustakin kiinnostava hahmo.
   Keväällä bloggasin Kurjista, joka oli sinunkin listalla, loppuvuosi bloggausten osalla on hieman poikkeava, sillä ainakin alkuvuoden ajattelin keskittyä Nobel kirjailijoihin ja ajattelin lukea Alastalon salin, Ylpeyden ja ennakkoluulon sekä joskus ehkä David Copperfieldin :-D

   Poista