torstai 1. marraskuuta 2012

Herra Tiukusen korjauspajaHerra Tiukusen korjauspaja on julkaistu Tammen kultaisena kirjana numerolla 165, se ei kuitenkaan tarkoita, että teos olisi joukon jatkona, vaan laadukas ja liikuttava tarina siitä kuinka herra Tiukunen osaa korjata myös särkyneitä sydämiä.

Olen lukenut aiemmin kirjan, ostin sen alennusmyynnistä, se on tehty ilmeisesti vuonna 1981 nimellä Mr. Bell's Fixit Shop, teksti Ronnie Peltzman, kuvitus Aurelius Battaglia, ja suomennos Pirjo Rintakoski.

Herra Tiukunen osasi korjata melkein mitä vaan, pannut ja kannut, kellot ja sellot, mutta vasta, kun apulaisenakin häärineen  Jaanan lempinukke joutuu mummonsa koiran pennun raadeltavaksi, ja Tiukunen korjaa ja rakentaa sekä ehostaa nuken entiselleen, vasta sitten Jaana tietää, että Tiukunen osaa korjata särkyneen sydämen.

Tarina tihkuu herttaisuutta, ja vanhan ajan välittämistä, sitä henkeä, jonka sanotaan kadonneen. Herroja, jotka korjaavat ja puuhaavat, säilyttävät vanhaa tavaraa, työskentelevät, välittävät asiakkaista, ja nuorista, jotka auttavat, arvostavat ammattitaitoa, vanhempia ihmisiä. Tiukusen korjauspajalla on sekamelska, kissa pyörii paikalla, mutta hommat luistavat, sen toivottavasti lapset muistavat, vielä aikuisenakin.

Me aikuiset voisimme myös muistaa, että lapsille pitää tarjota myös malli siitä, että asioita voi korjata, ja onnistumme, ei pelkästään aina synkistellä.

Hieno kirja, joka minusta sopii sekä tytöille että pojille :)


***
 Mr. Bell's Fixit Shop, 1981 Ronnie Peltzman text, pictures by Aurelius Battaglia.

I think that this book  is very good book for children.

Mr Bells can really fix everythink also broken heart :)

 I've read this book in Finnish.
***

2 kommenttia:

 1. Oi tämä! En olisi nimen perusteella muistanut, mutta kansikuvan nähtyäni kirja palasi mieleen heti! Tämähän on pakko hankkia itsellekin, lapsuudesta tuttu.

  Totta tuokin, nykyajan kertakäyttökulttuuriin soisi iskostuvan enemmän että korjatakin voi - ainakin yrittää. Lapsille on helppo kirjojen kautta jotain opettaakin, paatuneet aikuiset ovat sitten eri juttu... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että kommentoit, laitoin tämän kahdesta syystä.
   1. Tämä on minusta opettavainen ja herttainen kirja
   2. Katsoin, onko jollekin muulle teos tuttu, ja siis oli :)

   Poista