sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Zdenék Miler ja Hana Doskoćilóva: Myyrä ja Kotka

Zdenék Miler ja Hana Doskoćilóva: Myyrä ja Kotka, Tammi, sivumäärä 81.

Myyrä ja Kotka on pitkä Myyrä (Krtek) -seikkailu, joka on ilmestynyt mainiona animaationakin.

Myyrä pelastaa kotkan pojan, syöttää ja kasvattaa sen aikuiseksi. Myyrä syöttää ruuaksi porkkanaa, makkaraa ja munia. Kasvatus on monesti vaivalloista, mutta lopulta Kotka oppii lentämään. Myyrä joutuu häkkiin, josta Kotka sen pelastaa. Ihminen ampuu Kotkaa. Myyrä hoitaa kotkan siiven kuntoon.
Kotka lähtee omille teilleen toisen kotkan kanssa ja Myyrä on kovin surullinen. Kaiho muuttuu taas onneksi, kun Myyrä pääsee lastenhoitajaksi, kun pariskunta tuo kotkakolmoset Myyrälle hoitoon.

Tämä albumi ylläolevasta selostuksesta huolimatta on hauska ja opettavainen seikkailu ja varsin jännittäväkin. Jännitehän syntyy siitä, että yleensä Kotka on Myyrän vihollinen, mutta Myyrä hoivaa avutonta Kotkan poikasta ja näistä tulee ystäviä. Lisäksi Kotkan ruokahalu on pohjaton, Myyrä joutuu lappamaan suunnattomasti ruokaa Kotkan suuhun. Myös lastenvaunuilla ja lastenhoidolla on saatu tunnelma vapautumaan ja tämä on minusta hyvä Myyrä-kirja.

Myyrän autosta, raketista, ja housuista olen blogannut täällä.

Myyrä on kestosuosikkini.

Tämä on kirjabingon lastenkirja.

2 kommenttia:

  1. Myyrä on sympaattinen ja kirjat kuuluivat meillä vakiolukemistoon poikien ollessa nuorempia. Myös animaatiot ovat klassikkoja.

    VastaaPoista