Periaatteeni1. Olen Jokke työssäkäyvä perheellinen mies Etelä-Suomesta. Perheseen kuuluu lisäkseni vaimo ja lapsia. Profiilikuvani on oikea. Olen silti vain etunimelläni, sillä minulla on perhe ja työelämä, tämä on vain harrastus. Aloitin kirjabloggaamisen 2.4.2011.

2. Mielipiteet kirjoista ja maailman menosta ovat omiani. Suomessa on sananvapaus. En kuulu mihinkään puolueeseen, enkä kansalaisjärjestöön, en lobbaa minkään asian puolesta. Puolustan omalta pieneltä osaltani demokraattista yhteiskuntaa, jossa toteutuvat perusoikeudet. (En osallistu tempauksiin, joiden mekanismia tai tarkoitusta en tunne tai ymmärrä).

3. Maksan veroa (valtion, kunnallisveroa sekä tietenkin alv + monet muut verot), äänestän vaaleissa ja kirjoitan mielipidesivuille toisinaan.

4. Iloitsen, että Suomi on itsenäinen, olen käynyt armeijan. Siksi voin blogata itsenäisenä. En ole missään yhteyksissä kustantamoihin, enkä kirjakauppoihin, en tunne kirjailijoita, enkä runoilijoita. Työssäni en vaikuta kirjahankintoihin suoraan enkä välillisesti.

5. En tavoittele omaa etua, enkä taloudellista hyötyä bloggauksestani. En myy enkä osta mitään. Toisaalta kirjakeskustelut voivat olla hedelmällisiä. Kirjabloggaus lisää sosiaalisuutta ja ihmisten tietoa kirjoista ja kirjallisuudesta.  Kirjojen lukeminen on hauskaa ja hyödyllistä, se lisää omaa hyvinvointiani.

6. Käytän kirjan kansista skannattuja kuvia tai digikamerallani ottamiani kuvia.

7. Ostan tai lainaan kirjastosta kirjat, jotka arvioin blogissani. Jos bloggauksessa ei lue mitään, olen ostanut kirjan.  Ostan kirjoja myös antikvariaateista ja huuto.netistä. 

8.  Kiellettyjä aiheita blogeissani ovat
-päivän puoluepolitiikka, historian aatesuunnat ovat sallittuja, jos ne ilmenevät teoksessa
-uskonto. Uskonnollisuus on käsittelyssä vain silloin, jos se on teemana blogattavassa teoksessa
-suoraan henkilöön menevä arvostelu. Kritiikki ei siis kohdistu kirjailijaan vaan hänen kirjoittamaansa tekstiin. En arvostele ihmisiä, jos on arvostelua, ne ovat ihmisten tekojen tai sanojen arvostelua. 

Saa kommentoida ja arvostella minun sanoja. Minua on arvosteltu, etten ymmärrä mitään, olen tyhmä, blogissani on liikaa kirjoitusvirheitä, ja että leikin intellektuellia. Kaikki nämä väitteet varmasti pitävät paikkaansa.

Varaan mahdollisuuden muuttaa tekstiäni, jos teen näin informoin siitä -edit- merkillä, kirjoitusvirheiden korjaamista en pidä editointina, kirjoitan näitä iltaisin töiden jälkeen, en saa tästä mitään taloudellista etua, tämä on harrastus, joten en pysty panostamaan oikolukuun riittävästi, korjaan virheet, jos huomaan.

Kiellettyjä sanoja ovat kaikki jotakin ihmisryhmää loukkaavat sanat, informoikaa, joskus niitä voi olla riippuen bloggauksen alla olevasta teoksesta, joskus se sana on pakko mainita, jos se on hallitseva teoksessa.

9. Toisten ihmisten henkilötietojen ja perättömien tietojen levittäminen on myös kielletty. Joudun poistamaan omia tekstejäni, jos huomaan syyllistyneeni tällaiseen. En katso kielletyksi henkilötiedoksi kirjailijan syntymäaikaa ja tietoja, jotka ovat kustantajan sivulla tai kirjailija on itse kertonut niistä julkisuudessa. Yleensä en käytä näitä tietoja, laitan vain syntymäajan ja bloggaukseni ja mahdolliset saadut kirjallisuuspalkinnot. Kommentteja voin joutua poistamaan samasta syystä.

10. Juonipaljastuksiakin on julkisuudessa arvosteltu. Lopetin jossakin vaiheessa juonen avaamisen kokonaan, mutta minusta bloggauksistani tuli epäonnistuneita, niistä ei itsekään saanut jälkeenpäin tolkkua, kun ei tiedä teoksen juonesta eikä henkilöistä mitään, on vain jotain elämää hienompaa "analyysia". 

Minusta blogattavasta kirjasta pitää kertoa tietty perusta, joitain ankkureita ja reimareita, että teoksen pystyy niittamaan johonkin viitekehykseen ja bloggauksen lukija saa jonkin näköisen kuvan missä teoksessa on kysymys. 

Olen ratkaissut juoniongelman ohjelmoimalla bloggauksen parin kuukauden päähän, jos en saa tolkkua tekstiini päivää ennen julkaisua, ei kukaan muukaan saa, eli kirjan lähtökohtaa pitää avata lisää. Uutuuskirjasta en paljasta juonta.

+11. En arvioi pyynnöstä teoksia (lisäys 25.6.2023

7 kommenttia:

 1. Toivottavasti et välitä liikaa negativiisesta palautteesta ja jatkat kirjoittamista lannistumatta.

  Itse olen varsinainen pyrkyri - käynyt yliopistot ja matkannut lukien kieliä, enemmän kuin on suotavasti.

  Tekstisi ja kirja-tekstisi todistavat kuitenkin sen kaiken suuren sananhelinän, jonka osaat itse jättää taitavasti tyystin välistä.

  VastaaPoista
 2. Hienoja periaatteita. Itselläni tarkoituksena ainakin alkuun (aloitin vasta vuoden alussa) pitää juonikuvaukset aika minimissä. Pyrin aina myös kertomaan jotain kirjailijasta.

  http://urosblogi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Miten ihmeessä pystyt noin monipuolisesti esittelemään periaatteitasi lbloggarina? Mieletöntä - kuten nykyisin sanotaan silloin, kun jokin on niin hyvää/hyvä, ettei löydy enää muuta tarpeeksi ylistävää sanaa. Arvostan sitä, että työn ja perheen ohessa jaksat lukea ja blogata. Ei ole yhtään väliä, jos on kirjoitusvirheitä, turha niistä kenenkään nipottaa. Kun arvioi paljon, ei ehdi ottaa huomioon kaikkea. Olen sitä mieltä, että niin lukeminen kuin intohimoinen kirjoittaminenkin lisäävät omaa hyvinvointia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, että lukeminen ja kirjoittaminen ovat hyviä harrastuksia. Lukeminen kehittää, ja lukee nopeammin. Perhetilanne on ollut sellainen, että vapaa-aikaa on vähän, että on ehtinyt vain lenkkeillä ja lukea.

   Poista
 4. Katselin ajatuksella koosteitasi. Onko aavistustakaan kuinka monta kirjaa olet käynyt läpi ja blogannut? Itse tulen lukeneeksi vain sellaista mikä kiinnostaa ja josta voi sanoa omankin mielipiteen. Näitä voisi kahlata läpi jo sivistyksen vuoksi, koska aika paljon on jäänyt itsellä paitsioon. kaikkein hurjinta oli että tyttökirjatkin olivat niin ansiokkaasti esillä. Sun pitäs saaja jo mitalli:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luullakseni 1400, osa bloggauksista on aika perinpohjaisia, osa on vähemmän 😀

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta :) On niitä vuosien myötä kertynyt kunnioitettava määrä ❤️

   Poista