torstai 22. elokuuta 2019

LaulumajaLaulumaja, kuva ja tekstit Usko Laukkanen Tammen Kultaiset kirjat 53, Tammi 1978.

Laulumaja lasten kuvakirja kertoo vaaksan mittaisista Pikkaraisista, jotka ajavat vieteriautolla. He leiriytyvät, katoksi laitetaan lauluvihko, mistä aletaan laulamaan. Korkean hiekkakasan päällä peltipurkissa asuvat peikot eivät pidä kuulemastaan ja alkavat laulaa vielä kovempaa.

Kuten kansikuvasta ilmenee Pikkaraisilla on piippu, ja tulitikkulaatikko. Peikot kierivät alas törmäävät piippuun, joka aikaansaa tulipalon, jonka sammuttaa innokas palokunta.

Peikot ja Pikkaraiset tekevät sovinnon ja rakentavat uuden talon


Uusi hienoa asunto on rakennettu rummuista, rumpukapuloista, symbaalista ja haitarista, ja asumukseen mahtuvat niin Pikkaraiset kuin peikotkin ja laulu raikaa

Mukava tarina, ja vähän jännäkin, ja lapselle hyvä. OPetuksia on paljon, pitää ottaa  toinen huomioon. Ikäviä asioita tapahtuu, mutta toimimalla niistä selvitään, ja yhteistyössä ja sopuisuudessa on hyvän elämän avaimet.

Kirjakansibingo kuuluu hyvän kirjablogikesän avaimiin, osallistun myös Kirjankansibingoon täällä. Saan täyteen vaaka- ja  pystybingon, mutta en koko ruudukkoa, kiva haaste kuitenkin oli :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti