torstai 18. kesäkuuta 2020

Margaret Friskey: Pikku Nopsajalka ja hänen hevosensaMargaret Friskey: Pikku Nopsajalka ja hänen hevosensa, alkuteos Indian Two Feet and His Horse 1959, suomentanut Kerttu Piskonen, WSOY 1964, sivumäärä 60. Kuvitus Katherine Evans.

Tarina alkaa "Oli kerran pieni intiaanipoika, joka olisi tahtonut ratsastaa".

Mutta hänellä ei ollut hevosta. Hänen piti aina vain kävellä, ja kävellä ja kävellä.

Tarina kertoo pikku Nopsajalan halusta saada hevonen ja samalla esitetään puuhia mitä intiaanit touhuavat. Lopulta hänen isänsä sanoo pojalleen, että "Jos haluat löytää hevosen, sinun täytyy ajatella kuin hevonen. Lähde nyt etsimään". Niin Nopsajalka lähti. Aikuinen tietää, että tarina päättyy onnellisesti, niin tässäkin. Nopsajalka opettelee hevosten tavat ja taivaltaa preerialla, mutta ei löydä hevosta. Hevonen löytää Nopsajalan. Hevosen jalka on kipeä ja Nopsajalka hoitaa hevosta, ruokkii sitä heinällä ja kantaa hevoselle vettä ja Nopsajalka hoitaa jalan kuntoon, sitten Nopsajalalla on hevonen, jolla voi ratsastaa.

Mukava tarina, joka nykylapselle osoittaa, että kaikkea ei saa pyytämällä, vaan pitää olla itse aktiivinen, pitkäjänteinen, nöyrä, ahkera ja tehdä työtä saavuttaakseen tai saadakseen jotain.

Margaret Friskey (1901 - 1995)oli yhdysvaltalainen lastenkirjalija

2 kommenttia:

  1. Kiva, kun olet esittelit tämän kirjan. Tämä löytyy omastakin hyllystäni, ilmeisesti en ole tätä ehtinyt vielä lukea,tai jos olen lukenutkin, niin jostain syystä esittely on jäänyt, vaikka intiaani-aihe on sitä omintani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan tämä ihan mukava kirja vaikka itse en enää ole kohdeyleisöä. Tästä on luullakseni 2 versiota tai ainakin tätä on toisenlaisella kansikuvalla

      Poista