perjantai 4. maaliskuuta 2016

Tintti Haijärvellä


Tintti Haijärvellä,  Tintin et le lac  aux requins 1973, Otava 2000 suomentaneet Heikki ja Soile Kaukoranta, sivumäärä 44.

Tintin seikkailut 23 eli Tintti Haijärvellä perustuu Raymond Leblancin piirroselokuvaan.


Tämä ei ole perinteinen Hergén piirtämä albumi vaan kuvat ovat hyvinkin erilaisia värit ovat minusta "haileampia".

Seikkailu alkaa merimuseosta, josta ensin varastetaan suurikokoinen helmi ja sitten palautetaan.

Tintti ja kapteeni Haddock matkustavat lentokoneella Klowiin Syldaviaan. Jatkolennolla koneen kapteeni hyppää pois laskuvarjolla, mutta Tintti onnistuu pakkolaskussa, ja syldavialaiset  Niko ja Nuska pelastavat Tintin, Kapteenin ja Dupondit. Kuusikko suuntaa professori Tuhatkaunon luo, joka testaa keksimäänsä "esineiden kopiointilaitetta", tässä siis on keksitty 3D-tulostus.

Tuhatkaunon taloudenhoitaja rouva Vlek on vakoilija, hän ilmoittaa tietonsa eteenpäin. Tarinan konna on Rastapopoulos, joka yrittää päästä Tintistä eroon. Hänen pesäpaikkansa on Fletsizaffin järven alla. Järvi on Syldavian ja Bordurian rajalla.

Juoni vaikuttaa lapsille varsin jännittävältä ja ahdistavalta, ja aikuisille yksioikoiselta. Konnat saadaan taltutettua, ja loppujuhlissa laulaa sitten Bianca Castafiore, jonka kuvaan Kapteeni on aiemmin piirtänyt viikset. Castafiore syleilee "kapteeni Klopstockia".

Albumina Tintti Haijärvellä  ei minusta nouse normaalien Tinttien tasolle, mutta kertalukemisena tämä viihdytti. Filmiä en ole nähnyt.

2 kommenttia:

  1. Tämä oli minusta omalla tavallaan jännä esimerkki Hergén taidoista, juoni oli tässä ihan toimiva ja yksittäisissä piirroksissakaan ei ollut valittamista (paitsi ehkä se värien hailakkuus, kun käytetään filmimateriaalia...) mutta taito rakentaa kohtauksia sarjakuvaksi, sivuasettelu yms. ja "se jokin" on poissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, se jokin oli poissa. Muuten ihan mukava sarjakuvakirja :)

      Poista