perjantai 1. marraskuuta 2013

Zdenek Miler: Myyrän auto


Zdenek Miler: Myyrän auto

Pixin pienenä lyhennettynä versiona, jonka tekstit on kirjoittanut Eduard Petiska, ja jonka on suomentanut Kirsti Siraste, ja jonka teoksen Jokke osti kahdella eurolla. Alkuperäinen teksti on vuodelta 1962.

Myyrän auto -kuvakirjassa Myyrä on kaupungissa ja näkee autoja, ja haluaa itselleen sellaisen. Toisaalla Kalle on hakannut vasarallaan punaisen peltisen vieterillä toimivan autonsa pirstoiksi ja hylkää romun ruohikolle.

Myyrä korjauttaa sen ja huristelee sillä välillä vetäen vieterillä vauhtia ja pysäköi sen päivän päätteeksi kolonsa ulkopuolelle.

Auto on lisäksi sangen ympäristöystävällinen eikä siten saastuta.


Myyrä on ollut lapsuusajan suosikkini, minulla on ollut iso kuvakirja, jossa tämä tarina lienee ollut kokonaan, lisäksi olen tätä katsonut VHS-videoversiona. Lisäksi minulla on ollut  isoina kuvakirjoina Myyrän housut ja Myyrä ja raketti kuvakirjat. Nämä kuvakirjat ovat yllä nykyisinä pienversioina, ja ne myös ostin.

Myyrän housut lienee ensimmäisiä Myyrä piirrettyjä siinä Myyrä selvittää, miten saisi housut, ja pellava neuvoo, että kastelemalla sitä, kitkemällä rikkaruohot, sekä ajamalla hyönteiset pois saadaan sato. Haikara loukuttaa, hämähäkit kehräävät, mustikat värjäävät, muurahaiset kutovat kankaan, jonka rapu leikkaa ja kaislakerttu neuloo housut.

Myyrän raketti -seikkailussa Myyrä matkustaa raketilla, joka syöksyy ohjausvirheen vuoksi saareen ja hajoaa. Ravun kanssa Myyrä etsii kadonneet osat ja kokoaa raketin kuntoon. Hän antaa ravulle punaisen kuulan, ja he löytävät simpukasta helmen. Myyrä matkustaa saarelta ehjällä raketilla.  Mukava tarina edelleen.

Piirretyistä suosikkini ovat olleet tarina, jossa Myyrän ystävä sairastaa. Myyrä hakee kamomillasauniota kaikkialta, mutta löytää sen kotinsa vierestä ja Hiiri tervehtyy.  Myyrä ja kotka, on myös hyvä, siinä Myyrä hoitaa kotkan poikaa ilman siipee, ja opettaa linnun vielä lentämäänkin.

13 kommenttia:

 1. Meillä Myyrät kuuluivat myös suosikkeihin kun pojat olivat pienempiä -- hahmossa on jotain hyvin hyvin sympaattista!

  VastaaPoista
 2. Nämä ovat ihan huippuja. Meillä on katsottu varmaankin kaikki Myyrä-dvd:t moneen kertaan. Aikuiselle niissä on ihanaa musiikki verrattuna yleiseen älämölöön, mikä tuntuu olevan tyypillistä monelle tämän päivän lastenohjelmalle. Tuo Kotka-jakso on pidetty, mutta ehkä suosituin on Uni, jossa mieheltä menee sähköt talosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tuon sähköt pois talosta -jakson ja siirrytään aikaa ennen elektronisia mukavuuksia :)

   Poista
 3. Minä rohmusin 2e Myyrät kaappiin joulukalenterilahjoiksemme... Olemme tainneet lukea lähes kaikki aiemmin kirjastosta. Hyviä ovat ja kuvitus ihanan värikästä :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa saada joulukalenterista tällainen, ostin yhden kokeeksi ja minusta ajoi asiansa :)

   Poista
  2. Hyvin ajaa. Meillä on esim osa Tompista minikirjaversioina. Kestävät yllättävän hyvin ja ovat hyviä reissuilla (ja tilansäästäjiä).

   Poista
 4. Jee, Myyrä on niin parhautta! =D Minun siskonpoikani olivat pikkupoikina aivan hulluna Myyrään, ja niitä tuli silloin itsekin katseltua, myöhemmin myös kirjana hankittua pojille. Myyrässä on sitä jotain. =D

  VastaaPoista
 5. Myyrä on uskomattoman ihana piirroshahmo ja kuvitukset ovat loistavia niin kirjoissa kuin animaatioissa. Myyrä kuului lapsuuteeni, lasteni lapsuuteen ja nyt lapsenlapsen lapsuuteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)

   Myyrä on iätön, ja sopii minusta kaiken ikäisille.

   Esimerkiksi piirretty filmi, missä Hiiri on kuumeessa ja etsii "kamomilla sauniota" lääkkeeksi on iätön ja ajaton tarina :)

   Poista