perjantai 14. syyskuuta 2012

Kassu nikkaroi
Kassu nikkaroi on Lars Klintingin teos, joka on tämän vuotisen McDonald'sin kirjakampanjan (21.9 -25.10.2012) sympaattisin teos. Muut seitsemän kirjaa ovat hyviä, joskin muutama on hieman synkkä. Teen niistä oman postauksen, tänne :)

Nostan tämän teoksen esiin omanaan, sillä pidin siitä eniten, vaikka muutamasta muustakin pidin paljon.

Sisäkannen kuva, jota en skannaa (yläkuvakin on valmis kuva, jonka sain "kustantajalta") on loistava, siinä on lauta, jossa on oksanreikä, josta kurkkaa Kassu-majava, joka on puuseppä. Majava on mukava nikkari.

Minusta ei tullut puuseppää, mutta tämän lukeminen voi herättää kiinnostuksen puutöitä kohtaan ja innostus on kaiken tekemisen edellytys.

Sivuja kirjassa on hieman yli 30 (ei numeroitu)  ja siinä tutustutaan Kassun verstaaseen, Kassun työtapoihin, ja puutyökaluihin, joista kuva ja nimi.

Kassu valmistaa työkalupakin, johon hän laittaa työkalunsa, ja lopuksi kirjassa on vielä oikeat piirustukset työkalupakkia varten.

Loistava kirja, jossa pääpaino on kuvilla, ja tekstit kuvailevat työkaluja ja työvaiheita.

Varmasti sopii niin aikuisille kuin lapsille, eikä ole lapsen pahitteeksi lukea ennen ensimmäistä puutöiden tuntia kakkosluokan jälkeen, jos vanhemmilla ei ole omaa verstasta.

Tämä sopii myös kirjaksi ihan pienellekin, omaksi katselukirjaksi :)

Kassu-kirjoja on sarjallinen, kannattaa tutustua lähikirjaston antiin.
__

Viime vuonna bloggasin "Mäkkärin" kampanjakirjoista täällä. Kampanjan perimmäinen tarkoitus on edistää lukuharrastusta. Kirjoja saa lasten aterian oston  yhteydessä tai sen voi ostaa erikseen. Minusta kampanja voi tavoittaa uusia kohderyhmiä, jo siksikin, että lasten kirjat ovat varsin kalliita, ja monet lastenkirjat ovat perittyjä eli kiertää äidiltä tyttärelle tai isältä pojalle. Nämä ovat uusia kirjoja, ja laadukkaita. Vakiolukijani tietänevät bloggausperiaatteeni. Tämä on minusta hyvä kampanja, sillä se ei ole keneltäkään pois, mutta voi antaa lukuharrastuksen lapselle.

Kassu nikkaroi -kirjasta kovasti pidin.

Tämän kirjan seitsemän muun ohella sain näytteenä McDonald's Suomelta. Pyysin viime vuonna "kohua" herättäneen "Vitello löytää isän", josta bloggaus täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti