keskiviikko 28. huhtikuuta 2021

Aino Havukainen ja Sami Toivonen: Tatu ja Patu -kovaa menoa kiskoilla

 

Aino Havukainen ja Sami Toivonen: Tatu ja Patu -kovaa menoa kiskoilla, Otava 2020, sivumäärä 48.

Tatu ja Patu -kuvakirjat ovat suosittuja. Ensimmäisessä teoksessa Tatu ja Patu olivat Helsingissä.

Vuonna 2020 sarjakuvajulkaisussa -kovaa menoa kiskoilla Outolasta kotoisin olevat veljekset Tatu ja Patu menevät junalla Simo-sedän tyköön Hääppölään.

Tatu ja Patu saavat tiedon Simon remontin valmistumisesta. Veljeksiä alkaa tuleva junamatka jännittää, mitä pakataan, mitä junassa syödään, ja voiko siellä käydä vessassa. Juna-asemalla pitää ostaa lippu oudosta automaatista. Kapsäkit on pakattu, eväät on, ja banaanit on suoristettu. Liput saadaan ostettua automaatista, ja yritetään etsiä oikeaa laituria. Tämä on hyvin kuvattu, ja piirretty. Aikuisena varsinkin ulkomailla kokee samanlaisia tunteita, miten lippu ostetaan, mistä löytyy oikea laituri, pysähtyykö juna oikealla asemalla, onko peräti valinnut väärän junan.

Tatulle ja Patulle on kaikki junassakin uutta, konduktöörin tulo, lippujen "katsominen", ja mitä junassa voi tehdä ja harrastaa. Tatu ja Patu ovat aika hermona, kommelluksia tapahtuu, mutta he selviävät kaikesta, ja pääsevät lopulta perillä. Tuliaiset unohtuivat, mutta he saavat junasta mukaansa sopivan tuliaisen Simolle, mikä se on selviää lukemalla tämän lapsille sopivan hyvin piirretyn kirjan.


Tatu ja Patu -kovaa menoa kiskoilla on vauhdikas lasten seikkailu, jonka myös aikuinen lukee mielellään.


4 kommenttia:

 1. Kiitos ajankohtaan sopivasta hilpeästä postauksesta, joka alkoi lukumuistoineen naurattaa!
  Totta: näitä ääneen lukiessa ja yhdessä pikkuväen kanssa yksityiskohtia pienten sormien osoitellessa on ollut hauskoja hetkiä ja tullut yhdessä todettua, että kaikesta voi selvitä. Taitava tekijäkaksikko!

  Toivottavasti meno vappuna ei yllä ihan kansikuvan tasolle, mutta keväistä sellaista Sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä oli hyvä kirja. Turussa roskamäärästä päätellen vappu oli rauhallinen.

   Poista
 2. Tatu ja Patu hurmasivat lopulta myös minut. Kyllä lapsilukijoihin kannattaa luottaa. Heiltä tulee hyvää palautetta varsinkin Tatun ja Patun jutuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin vierastin aluksi mutta kyllä lapset ovat oikeassa :)

   Poista