keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Harri ja dinot pelaavat jalkapalloa


Harri ja dinot pelaavat jalkapalloa lasten kirjassa, jonka tekijöinä ovat Ian Whybrow ja Adrian Reynolds.
Kirja on mukava kuvineen ja teksteineen, ei ainakaan mitenkään pelottava. Lisäksi alennusmyynnistä hankittiin Harry and his Buckett Full of Dinosaurs, tarrakirja, jonka kannesta näkee loistavan tv-sarjan idean.

Harri on nimittäin pikkupoika, jonka äiti on kiireinen toimittaja. Harrilla on isosisko, jonka kanssa ei leiki (tai isosisko on omassa huoneessaan) ja Harria hoitaa mummi. Harrin rakkaimmat lelut ovat dinot, joita on sekstetin verran. Triceratops-Riki, lentolisko-Pete, stegosaurus-Sesse, apatosaurus-Aada, tyrannosaurus-Turkka ja scelisaurus-Sami, kirjasta vanhemmille on jo se hyöty, että dinot luetellaan nimeltä.
Ämpäriin

TV-sarja on mitä parhain. Harri on monesti yksin, ja leikkii dinojensa kanssa ja dinojen ämpärissä on teleportti Dinomaahan, jossa seikkailevat. "Yksi -kaksi -kolme hyppää Harri" ja sitten ämpärin kautta Dinomaahan. Dinomaan taivas on Harrin piirtämä? Aanelosia, jossa aurinko ja pilvet sekä maisema, joka on lapsellisen kaunis ja muuntuu tarvittaessa. Dinomaassa ratkotaan niitä haasteita, jotka reaalimaailmassa jäävät ratkaisematta ja ratkaisu tai asenne tuodaan kotiin saakka, leikki on aina hyödyllistä. Tässä kirjassa ei olla valitettavasti Dinomaassa, mutta molemmat teokset käyvät oheismateriaaliksi.

Minusta tämä on yhtä hyvä lasten sarja kuin loistava Maikki ja pelottava Pontso, jossa myös Maikilla on oma mielikuvitusmaa. Sekä Harri että Maikki ovat optimistisia lapsia, jotka eivät valita, ruikuta, kinu, eivät kiusaa vaan rakentavat onnistumisia, molemmat sarjat ovat erittäin posiitivishenkisiä ja sopivat aikuiselle. Itse asiassa olen molempia katsonut aikusena, tosin nuoremmassa ja älykkäämässä seurassa. Minulla ei ole käsitystä tämän hetkisistä hyvistä animaatio- tai piirrossarjoista, mutta Maikki ja pelottava Pontso (ei oikeasti ole pelottava) ja Harri ja dinot ovat sarjoja, joita aika ei syö. Molemmat sarjat ovat hyvin selvästi piirrettyjä ja niissä selkeät värit. Maikkimaahan ei ole teleporttia vaan Maikki touhuaa leikkimaassa, ("jonka piirsi liidullaan") Helmerin, Pontson ja muiden kanssa siellä aina. Dinomaahan on teleportti ämpärissä ja jaksoissa selviää, että myös Mummi on käynyt siellä.

Kirjat ovat ostokirjoja eräälle juniorille lahjaksi Akateemisen alesta.

--
Huomasin tänään, että aamuisin tulee TV2:lta klo 7.58 Harri ja Dinoa, eli hyvää katsottavaa on luvassa :)

24.2.2012 tuli esimerkiksi pätkä, missä Harri teki elokuvaa dinojen kanssa Dinomaassa ja näytti Mummille. Usein Harri tykkää joko merirosvoista tai lännen jutuista. Tässä lentolisto-Pete toimi superliskona ja pelasti karavaanin äkkipysäykseltä :)

... minä liu'un Dinomaahan :)

---29.2.12 Karkauspäivänä oli Harri karannut jo kanavalta, toivon, että taas piipahtaa :)

---3.3.12 Katsoin  Harri ja dinoja ja ääninäyttelijöitä olivat minusta lopputekstien mukaan: Meri Nenonen, Terhi Suorlahti, Petri Hanttu, Mika Ala-Panula, Anna-Maija Kotala, Elina Leeve, Antti Jaakola, Mirjami Heikkinen ja Saara Lehtonen. Hyvä, että ääninäyttelijöitä on näin paljon yhdeksän eli Harri ja kuusi dinoa, äiti, mummi, Emma-sisko ja Salli-kaveri, eli joillain on sitten sama ääni., ehkä.

28.6.12
DVD:n takakannen mukaan Harri on viisivuotias, hän on saanut isoäidiltä ämpärin ja dinot.
27.7.12

Osto DVD-jaksojen nimet ovat:
Aaagh
Myöhässäkö?
Minä rakastan mutaa!
Kissanpoikanan (Sallin kissanpoika päätyy Dinomaahan)
Pääsenkö mukaan?
Mikä sotku
O-ho
Kukaan ei kuuntele minua
Minä toivon, että sade lakkaisi
Ohiiohoi
***
Muita Harri ja Dinot jaksojen nimiä, (en vastaa virheistä :)
Kuka sanoi, ettei dinoni ole hienoja
Haluan löytää lempisukkani
Minä lupaan
Minä en tule
Minä ensin
Maali
Upsis
Harri uutistoimittaja
Mitä on aamiaiseksi
Voi kun sade lakkaisi
Atshii
Super Harri
Tänään on se päivä
Olet liian pieni
Sesse on kadonnut, (oli muuten kotona ei Dinomaassa :)
Kasva nyt pian (kukkia kasvatetaan :)
Hei rokataan
Minä haluan rakentaa
Mitä sitten tapahtui?
Sirkus
Kun kasvan isoksi
Postimies tuli
Minä voin soittaa jotain
Apua
Kenet ottaisin
”Origami”, jaksossa tehdään origameja oikeaa nimeä en tiedä
Minä voitin
Minä haluan tehdä ne kaikki
Aina menee reunojen yli
Pikkuleipiä
Saanko pitää sen
En halua mennä nukkumaan
Katso, mitä löysin
En kuule mitä sanot
Kotiin
Ystävä avaruudesta
Nyt tehdään elokuva
Viidakko
Sairastapaus
Dinopari
Minua naurattaa
Minulla on kuuma
Onko tuo muka lamppu
Eläköön Pizza

Mukaan paraatiin

Loistava jakso, jossa Harrin rummutus haittaa kotona ja paraatia mennään pitämään Dinomaahan. Paraati haittaa pöllöä. Ratkaisuna on iso ilmapallo, joka menee auringon eteen ja pöllö herää ja paraati voidaan pitää. Kuva on yletv2:n ohjelmasta. Sarja on kanadalainen-

Pikajuna
Hieno varjo
Minä pystytin teltan
Ajetaan kovempaa
Hampaani irtosi
Löytöretkeilijä Harri
Löysin simpukan kuoren
Jii-haa
Se on mummin huoneessa (tässä ensimmäistä kertaa on mummin dino)
Teltassa
Minä näen
Kuu on tehty juustosta
..
Pitäähän jotain löytyä.
Tosi vahva!
Mitä etsintä on?
Mitä tällä avataan?
Lähtö
Avaruuskapteeni Harri
Lähdetään Afrikkaan (Harri tekee esitelmää kouluun)
Pingviini on poissa (tämä tuli esim. 5.4.14 jaksossa 52/52, Harri lähtee kouluun yksin jakson lopussa)

4 kommenttia:

 1. Meillä lapset katsovat Harria ja dinoja sekä Maikkia ja pelottavaa Pontsoa telkkarista (saavat katsoa vain Ylen lastenohjelmia). Ihan hauskaa, että näitä saa kirjanakin.

  VastaaPoista
 2. Vastaus vähän kesti kyselin hyviä lasten sarjoja tuttujen mukaan: Maikki ja Pelottava Pontson ja Harri ja dinojen lisäksi ovat Muumilaakson tarinat, Muumien maailma, Richard Scarryn touhukas maailma, Karhuset, Arttu, Babar, Myyrä ja varmaan muitakin ...

  Itse olen joskus katsonut Alfred J Kwakia, ja Tohtori Sykerökin on tuttu samoin Maailman ympäri 80 päivässä, tuntuivat silloin hyviltä ...

  VastaaPoista
 3. Hei! Hauskaa että olet kirjoittanut tästä; meillä on kotona pojalla jonkinmoinen dino-innostus ja selasin juuri yhtä lasten dinosaurus-tietokirjaa ajatellen, että jospa postaisin siitä.

  Pikkukakkosen lastenohjelmat ovat yleensä ottaen hyviä. Muista ohjelmista meillä on suosikkina Dino-Dan, jossa on todella simppeleitä juoni-kuvioita ja ideana on, että Dan kuvittelee dinosauruksia arkielämäänsä. Jännittävintä onkin tietokoneanimaatiot dinosauruksista, eivätkä ne kuulemma ole ollenkaan pelottavia, vaikka itse sitä epäilin ja epäröin, annanko katsoa. Ohjelma ei mielestäni ole kummoinen, mutta lasta kiinnostaa. Joka jaksossa opitaan jotain dinoista. Kohderyhmänä on vähän isommat lapset kuin Harrissa ja dinoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli minusta hyvä sarja, Dino_dania en ole katsonut, mutta kuullostaa kivalta sarjalta :)

   Poista