torstai 6. kesäkuuta 2024

Marko Kilpi: Undertaker Kuolemanpelko

 


Marko Kilpi: Undertaker Kuolemanpelko, Crime Time 2021, pokkaripainos 2022, sivumäärä 347.

Kuolemanpelko on viides osa Marko Kilven Undertaker-sarjaa: Edellisen osan jäljiltä Tuomiokirkon vieressä on räjäytetty pieni ydinlataus ja hautausurakoitsija Kivi on kadonnut (kuollut?). Kiven kilpimies Tuomas ja hänen tyttöystävänsä Maria eivät tiedä mitä tehdä. Poliisitkin ovat ymmällään. Poliiseista Tiina Koskelan kulissit romahtivat edellisessä osassa. Kivi varoitti häntä ja Tiina hyppäsi ennen räjähdystä mereen. Mitä tekee Tiina? Entä muut poliisit, jotka Kivi lavasti rikollisiksi. Ulkomaiset terroristit tappoivat Kiven perheen ja räjäyttivät ydinlatauksen. Heidän pakonsa päättyi lentokoneen alasampumiseen.

Keskustasta on pyyhiytynyt pois Tuomiokirkko, Valtioneuvoston rakennus ja Yliopisto. Levottomuudet leviävät muihin EU-maihin. Kuka on vastuussa räjähdyksestä? Poliisi tutkii pienkoneen alasampumista, ydinräjähdystä ja poliisien erikoisryhmän virkavelvollisuuksien rikkomista.

Tuomas löytää Kiven metallisen Leijona tervalakritsipastilli rasian, jossa on muistitikku. Se käynnistää tietokoneen, missä on Kiven turvatalojen osoitteita. Tuomas ja shokissa oleva Maria menevät yhteen näistä asunnoista, johon yleisen kaaoksen turvin hyökkää kaksi piriveikkoa.


Tuomas ja Maria ovat hyökkääjien armoilla, miten heidän käy?

Kaikki tarinat menevät kirjassa rinnan, mutta lisäksi takaumissa seurataan tuntemattoman miehen pakenemista ja  erään Jussin vankilakeikkaa.  Tarinat yhtyvät tsunamia ennen Thaimaassa. Miten tämä liittyy Kiveen?

Missä on Kivi? Elossa vai kuollut?

Tämä Undertaker-sarjan viides osa Kuolemanpelko oli minusta sarjan osista ehkä huonoin, tässä tapahtui yllättävän vähän, tarina Suomessa polki tyhjää. Sen sijaan suolana oli katsaus Kiven pakomatkaan tsunamin aikana, miten hän menetti perheensä ja miten hän hankki uuden henkilöllisyyden.

Tämän jälkeen on julkaistu vielä kuudes osa, joka päättää Kiven tarinan?

5. Kuolemanpelko

8 kommenttia:

  1. Totta: tämä ei edusta Kilven tuotantoa parhaimmillaan vaan tuntui jotenkin hajanaiselta eikä niin luontevalta kerronnalta kuin hänellä tapana on meille tarjota.

    Tervapastillikuvasi sen sijaan herätti nostalgisia aatoksia, nämä pastillit ovat maistuneet yhtä makoisilta silloin tällöin halki vuosikymmenten:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostin tervalakritsia (uudessa pahvilaatikossa) ja verestin muistoja, kun lapsena tuli syötyä useinkin.

      Poista
  2. Näiden kirjojen nimet ovat kyllä liikaa samanlaisia. Olen lukenut vasta kolme kirjaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on totta ja psljon on kertsustskin, mutta tulipa luettua kaikki.

      Poista
  3. minun toinen Rex Stout:
    Det tysta vittnet (If Death Ever Slept 1959) av Rex Stout - https://hannelesbibliotek.blogspot.com/2024/06/det-tysta-vittnet-av-rex-stout.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jarrelin perhe on aika outo. Mainio dekkari, joskin ratkaisu oli aika ilmeinen.

      Poista
  4. Kauheasti kuolemaa ♣️
    Hautausurakoitsija Kivi - onpa sopiva nimi.

    Hyvää Aku Ankan syntymäpäivää! 🐣
    Merkkasin sen kalenteriin kun kerroit asiasta 😀

    VastaaPoista