torstai 27. huhtikuuta 2023

Jarkko Sipilä: Syvälle haudattu

 


Jarkko Sipilä: Syvälle haudattu, Crime Time 2017, Takamäki17, sivumäärä 259. Takamäki #17.

Tarina alkaa, kun poliisi pidättää kaljavarkaan, joka haluaa lievemmän tuomion, ja luovuttaa hallussaan olevan Joni Mannerhovin kännykän. Takamäen ryhmä on tutkinut Mannerhovin katoamista muutaman viikon. Mannerhovin kännykkä avataan, mutta tutkimukset seisahtuvat, kun joku on alkanut lähettää kirjepommeja julkisuudessa oleville henkilöille. Kirjepommit ovat valtakunnan ykkösuutinen, ja sitä tutkivat Takamäen ryhmän lisäksi KRP ja Supo.

Kenttätyötä Takamäki-kirjoissa ahkeroi etenkin Atari-poliisi Suhonen. Takamäen ryhmässä on Anna Joutsamo ja Mikko Kulta. Takamäen poika Joonas on päässyt järjestyspoliisiksi.

Mannerhovilla ja kirjepommeilla on yllättävä yhteys. Kunnon Nordic noirin genren mukaan poliisin elämänmenoa ja johtolankoja seurataan. 

Syvälle haudattu on koukuttava dekkari, jossa  joudutaan pöyhimään kirjan nimen mukaisesti syvältä. 

Jarkko Sipilä (1964 - 2022) on syntynyt Helsingissä ja pääsi ylioppilaaksi Töölön yhteiskoulusta 1983, opiskeli hetken Polilla, mutta kävi Helsingin Sanomien toimittajakoulun ja toimi arvostettuna rikostoimittajana. Sipilä kuvaa ja taustoittaa tässkin dekkarissa Helsingin paikkoja ja viihdyn Takamäki-dekkarien miljöössä  Helsingin seudulla. 

Olen blogannut aiemmin Takamäki-sarjan dekkarista Luupuisto ja myöhemmin Uhripeli ja Syy tappaa

6 kommenttia:

  1. Sipilän kirjat ovat vielä lukematta. Hyvä toimittaja, jota seurasin telkkarista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin tätä ennen lukenut vsin yhden, mutta tämän lisäksi olen lukenut pari lisääkin.

      Poista
  2. Jarkko Sipilä oli kotimaisen dekkarikirjallisuuden todellisia ikimiehiä. Hänen viimeisekseen jäänyt "Kahdesti tapettu" (2022) on malliesimerkki hänen taidoistaan kuvata uskottavasti sekä rikollismaailmaa että poliisityön arkea, puurtamista ja tutkinnan etenemistä.
    Kuten totesit Helsinki ja sen miljöö ovat antaneet oman viihtyisän lisänsä etenkin tälläselle paljasjalkaiselle stadin friidulle;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota kahdesti tapettu en ole lukenut, mutta pari muuta, joista bloggaus tulee ulos loppuvuonna.

      Poista
  3. Vetävä nimi dekkarilla. Näyttää olevan samaa tyyliä kieliopillisesti tuo Takkutukan mainitsema Kahdesti tapettu. Aina oma tunnelmansa mukana kun liikutaan lukijalle tutuilla paikoilla. 🌷

    VastaaPoista