maanantai 4. kesäkuuta 2012

Potuttaa ...

Uusi blogger on käytössä, mutta kone ja selain lienevät liian vanhoja, kun joka tekstin yhteydessä lukee

"Blogger ei enää tue selaintasi. Jotkin Bloggerin osat eivät toimi ja ongelmia voi ilmetä.
Jos koet ongelmia, kokeile Google Chromea
", varmaan tarvitsee.

Katsotaan saanko tämän julkaistua, jos näet jutun, niin pystyin. Olen yrittänyt editoida yhtä juttua viisi kertaa ja tallennettaessa tai julkaistessa sivu menee valkoiseksi, eikä tapahdu mitään.

Jostain syystä lukijanäyttö oli kadonnut itsellään sunnuntai-aamulla, eikä suostu tulemaan takaisin kuin esikatselussa...

Kännykkänäytössä lukee, että sivun osoite on väärä. Useimpien blogien osoite on nyt muuttunut päätteele .fi kun ennen oli muotoa .com ...

___
5.6.2012  Google Chromeen päivitys
Päivitin Google Chromeen ja nyt bloggerin käyttö toimii kuin unelma, ainakin toistaiseksi, mutta lukijat ei kyllä näy, mutta talletusongelmia ei ole.

6.7.12 Lukijanäyttö takaisin
Lukijanäyttö saadaan siis takaisin vaihtamalla väliaikaisesti blogin nimi esim. omablogi.blogspot.fi muotoon oma-blogi.blogspot.fi ja talletetaan ja sitten takaisin alkuperäiseksi.

17.12.2013
Lukijanäyttö näyttää taas tipahtaneen, mutta aikamonelta se puuttuu, mutta tämä vanha kikka ei tunnu tähän lukijanäytön puuttumiseen auttavan, eli taas potuttaa.

44 kommenttia:

 1. Mutta selaimenhan voi ainakin päivittää? IE:llä ei toimi mikään. Firefox taitaa olla melkein paras, jos on päivitetty versio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy koittaa, vanha Mozillakin herjaa, eli pitää päivittää se uuteen, kiitos vinkistä :)

   Olen katsellut itse asiassa uudempaa konetta, kun tässä koneessa rupee paukut loppumaan, käyttääkö joku tabletilla blogeja?

   Poista
  2. Minä lueskelen blogeja iPadilla, mutta omat päivitykset kirjoitan edelleen ihan pöytäkoneella. Kunnon näppiksellä pystyy käyttämään kaikkia sormia, mutta padilla korkeintaan kahta :) lisäksi oman tekstin muokkaaminen padilla on minusta ihan liian hankalaa... Mutta näin lukemiseen ja netissä pyörimiseen tämä on kyllä todella näppärä vehje!

   Poista
  3. Kiitos vinkistä, samaa yksi kaverikin sanoi, että runsaaseen tekstin syöttöön oikea qwerty on parempi kuin naytöllä oleva.

   Olen havainnut, että pelkkään selailuun älykännykkä on hyvä, koska se avaa blogin mobiiliversion :)

   Poista
 2. Mulle näkyy normaalisti, myös IE:lla. Tuo lukijapalkki on kadoksissa muutamalla muullakin bloggaajalla, facebookin puolella on ollut puhetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä kuulla, että muillakin on ongelmia. Minulla tulee sama ilmoitus kuin Kirjanaisella, ja android-kännykässä kehotetaan ottamaan "verkkovastaavaan" yhteyttä, toivossa on hyvä elää, eli jossakin vaiheessa lukijat voivat tulla takaisin näyttöön, sillä ne näkyvät hallintapaneelissa.

   Poista
 3. Mullakin on lukijapalkki ollut kadoksissa. Pitänee vaihtaa selainta tai ainakin tarkistaa päivitykset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävää, että sinunkin näyttö reistaa :(

   Selaimen vaihto lienee paikallaan, mutta luultavasti ei ratko lukija-näyttöongelmaa?

   Poista
 4. Tsemppiä! Toivottavasti selaimen päivittäminen tai vaihtaminen auttaa.

  Minäkin huomasin blogien osoitteen muuttuneen fi-päätteiseksi. Onneksi ainakin toistaiseksi com-osoite ohjautuu tuonne uuteen, mutta hassua että tuollainen muutos tehtiin ilmoittamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Huomasin muutoksen Margitin blogin liikenteen jälkeen oli .de, lienee päivitellyt sitä Saksasta. Kysyin parilta kaverilta, ja heillä on muuttunut myös .fi -muotoon.

   Bloggerin "versio" päivittyi kavereillani eri aikaan, sitäkin hieman ihmettelin,

   Poista
  2. Joo, olen päivittänyt blogiani Saksasta jonkin aikaa. Kummallisia ongelmia näyttää olevan. Itse olen toistaiseksi säästynyt niiltä.

   Poista
 5. Hei vielä, asensin huvikseni Google Chromen eikä lukijapalkki nytkään näy, mutta tulee ilmoitus, että gadgetissa eri URL-osoite kuin etusivulla. Eli ongelma on ilmeisesti tuo fi-päätteiseksi vaihtaminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, koska lukijapalkki ei näy, kun olen selannut android-kännykällä, toivon, että se tulee itsellään takaisin, siirsin sen alas, eli otin pois ja lisäsin ja olen koittanut vaikka mitä, mutta omin voimin en saa sitä takaisin, pitää vain odotella.

   Poista
  2. Minunkin blogini osoite on huomaamattani muuttunut, mutta lukijat näkyvät (onneksi) edelleen. Kummallista säätöä, ja ihan ilman mitään tiedotusta.

   Poista
 6. Jokke, päivitä selain, sanoi Lumimies. Minä en näistä ymmärrä muuta kuin kauhistua.

  En halua mitään uutta bloggeria...taas jotain...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, yritetään :)

   Minulla tuli pitkään ilmoitus, että blogger vaihtuu huhtikuussa, parilla tutulla jo aiemmin, mutta ilmeisesti sinulla on vielä vanha? Minulla vaihtui se toukokuun alussa, ja pientä kankeutta on ollut.

   Sinunkin blogisi löytyy osoitteesta
   http://leenalumi.blogspot.fi/ eli pääte muutos lienee läpikäyty.

   Poista
  2. Minä vaihdoin uuteen Bloggeriin jossakin vaiheessa itse, ja kauhistuin sen hankaluutta! Esim. Wordilla tehtyä tekstiä ei voinut kopioida suoraan, vaan muotoilut piti tehdä kömpelösti uudelleen. Sitten se yhtäkkiä alkoi toimia yhtä sujuvasti kuin vanhakin. Käsittämätöntä.

   Poista
  3. Jokke, minulla on edelleen hallintapaneelissa se uhkaus, että 'kohta kaikki muuttuu'. Mies olisi vaihtanut siihen uuteen, mutta sanoin kauhean uhkauksen...En halua mitään uuttaa, kun tämä on hyvä näin. En jaksa/en ehdi opetella uusia tekniikoita. En voi olla uudessa, kun olen aina niissä vasta viimeisen pakon edessä.

   Nyt mää pyörryn, kun luen, mitä Kirsi sanoo...Lopetan koko blogin, jos aletaan tuolla tavalla jonkun 'Mr. Googlen' toimesta hankaloittaa kirjoittamista.

   Mun osoite ei kerro totuutta...

   Poista
 7. Hei Jokke minulla on iha sama ongelma tuossa lukijapalkissa ja ollaan nyt sitten fi-päätteisiä. En tiedä mahtaako ylläpitäjä korjata vikaa, mutta katsotaan, jos saan lähetettyä googleen viestiä. Selaimen päivitys ei vaikuta asiaan vaan kyse on nyt tuon verkko-osoitteen muutoksesta, mihin emme itse voi vaikuttaa.

  VastaaPoista
 8. Kiitos Sara ja Kirsi.

  Luultavasti ongelmat saattavat poistua, kuten Kirsillä, jos ohjelmoidaan lisää. Itse en ainakaan ole pystynyt lukijoita taikomaan takaisin, eli pitää vaan odottaa.

  VastaaPoista
 9. Se muokkausosio pelittää huonosti Explorerilla, mutta onnistuu kumminkin jotenkuten. Jos et halua/voi Chromea asentaa, niin uudehko Firefoxikin riittää. (Joudun itse siis töissä käyttämään IE:tä eikä tänne saa asentaa ohjelmia.) Lukijat ilmestyvät varmaan takaisin kun tämä osoitehässäkkä saadaan kulkemaan sujuvammin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Luultavasti vanha kone ei ehkä taivu Chromeen, eikä uudempaan selaimeen, joten ajattelin hankkia jossain vaiheessa uuden koneen. Jotenkin haluttaisi ostaa tabletti, on niin paljon helpompi kantaa mukanaan, eikä ole edes kalliimpi.

   Poista
 10. Minullakin on lukijapalkki hävinnyt taivaan tuuliin. Johtuu tosiaan tuosta maakohtaisen blogiosoitteen tulosta, luin jostain Bloggerin foorumilta asiasta. Ainakin joillain briteillä oli samoja ongelmia jo maaliskuussa, en tiedä ovatko heidän lukijapalkkinsa tulleet takaisin... Toivottavasti Blogger saisi korjattua ongelman pian, itse kun sille ei mahda mitään!

  Muihin ongelmiin suosittelen minäkin selaimen päivittämistä tai vaihtamista. En usko, että aiheuttaa ongelmia vanhassakaan koneessa, sillä esimerkiksi poikaystäväni äidin läppäri on jo seitsemän vuotta vanha ja Chrome pelaa sillä aivan moitteetta :) Ainoastaan monen välilehden aukaiseminen kerralla saattaa hidastaa selainta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta, yritetään :)

   Luultavasti maakohtaiset asetukset aiheuttavat ongelmia, mutta kolmella tutulla ei ole lähtenyt lukijat-näyttö pois, sitä ihmettelen, mikä selektiivinen juttu tämä on.

   Poista
 11. Sama täälläkin, eilen illalla ei toiminut mikään Googlen alainen kunnolla, blogger mukaan lukien. Gadgettien kohdalla on vain ilmoitus "määritetty väärin".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että saat takaisin lukijanäytön.

   Jostain oli katsovinani, että jonkun kävijälaskuri oli nollautunut, mutta en tiedä mihin se liittyy, oliko laskuri bloggerin oma vai "muu". Itsellä laskuri toimii, mutta en ole sitä laittanut näkyville.

   Poista
 12. En ole muutamaan päivään ehtinyt koneelle, joten yllätyin kun tänään huomasin, että com-pääte oli muuttunut fi-päätteeksi. Minultakin on lukijapalkki hävinnyt. Siinä lukee vain "varmista, että Käyttäjäraadin asetuksisssa oleva Etusivun URL-osoite on sama kuin tämän sivuston URL-osoite." En löytänyt koodista tai muualtakaan asetuksista kohtaa, jossa etusivun osoitteen olisi voinut muuttaa.

  Löysin ilmoituksen, että Friend Connect on lopetettu 1.3.2012 kaikilta ei-blogger-sivuilta ja kehoitettiin siirtymään Google+-käyttäjäksi. Lukijapalkki toimii sen Friend Connect-palvelun avulla. Toivottavasti se ei lopu kokonaan. Ei kauheasti innosta Google+.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla tästä.

   Mahtaako google+ -vaikuttaa tähän, kun sivussa on häikkää. Itse en ole ymmärtänyt tätä friend-toimintaa, olen havainnut, että olisi näppärä tapa.

   Poista
 13. Hei vielä, minulla ei myöskään annan lisätä muiden blogeja blogiluetteloon, onnistuukohan sinulla vain onko jokin tilapäinen häiriö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole koittanut, mutta minulla on ollut ongelmana jo aiemmin, se, että kaikki lukemani blogit eivät näy blogiluettelossa, enkä saa niitä myöskään sivupalkkiin, mutta tämä ongelma on ollut jo aiemmin.

   Poista
  2. Tämä ongelma minulla on ollut jo kauan...eli kaikki seuraamani blogit eivät näy.

   Poista
  3. Minullakin on ja on ollut koko ajan sellainen ongelma, että osa lukemistani blogeista katoilee blogiluettelosta ja ilmestyy omia aikojaan takaisin. Tämän takia olen käsin laittanut blogit sivupalkkiin.

   Myös lukijat-gadget on yhä rikki. Mielenkiintoista on, että toisessa blogissani se toimii, toisessa ei. En ole löytänyt mistään niitä käyttäjäraadin asetuksia, jotka pitäisi muuttaa.

   Poista
  4. Toivotaan, että tulee takaisin, ja ainakin itse kerron, miten sen saisi takaisin, tänään jumppasin asian tiimoilla, mutta turhaan.

   Poista
 14. Minunkin blogissani on Lukijat -gadgetin kohdalla herja, ollut jo ehkä viikon verran. Ärsyttää...

  VastaaPoista
 15. Ikävää

  Chromella selattaessa näkyy ilmoitus seuraavasti "Pahoittelemme... Gadget on määritetty väärin. Vihje verkkovastaavalle: Varmista, että Käyttäjäraadin asetuksisssa oleva Etusivun URL-osoite on sama kuin tämän sivuston URL-osoite"

  Minusta tästä menee vähän maku pois, koska mielenkiintoista blogia ei tule sitten seurattua, lukijaksi liittyminen on näppärä tapa seurata mukavaa blogia.

  VastaaPoista
 16. Blogejahan voi lisätä itsekin tuonne Bloggerin lukuluetteloon (mikäli sitä kautta blogeja seuraa), vaikka varsinainen lukija -gadget ei toimisikaan. Kopioi sen blogin osoite, jota haluat seurata, valitse Lukuluettelo -palkin alla oleva Lisää -painike, josta löytyy kohta "Lisää URL -osoitteesta", tähän voi liittää seurattavan blogin osoitteen, jolloin se päivittyy lukuluetteloon. Samalla tavalla osoitteen voi lisätä myös oman blogin sivupalkkiin, mikäli blogeja seuraa sitä kautta, ulkoasusta valitsee kyseisen gadgetin ja lisää osoitteen blogilistaan.

  Lisäilin ohjeet, jos joku ei sattunut näitä tietämään :)

  VastaaPoista
 17. Argh! Täällä toinen yksi kiroaja! Minulla on sama ongelma kuin sinulle. Saan pelkät tekstit läpi, mutta en kuvia. En myöskään voi muuttaa niitä kirjoituksia, joissa kuvia on. Esim. Luetut 2012 sivu ei päivity vaan kone jää jumittamaan valkoiseen autuustilaan viikkotolkuksi eikä mitään tapahdu.

  Yritin Chromea, ei vaikutusta. Miten ihmeessä selain päivitetään? Osaisiko joku neuvoa?

  On todella turhauttavaa yrittää pitää yllä juttuja, kun järjestelmää muutellaan ilman ilmoitusta ja ohjeita siitä, miten pitää toimia. Muistelen, että viimeksi oli sama mylläkkä.

  Kerro, Jokke, ihmeessä, jos sait homman toimimaan. Chromen asentaminen ei tuntunut vaikuttavan blogiin mitenkään. Edelleen sama teksti killuu ylänurkassa. Kyllä sapettaa.

  VastaaPoista
 18. Ahaa... nyt alkoi toimia!

  Lisäsin synkronoinnin chromen avulla. Nyt onnistuu kuvienkin kanssa. Tosin kirjoitettaessa on nyt sitten jokin kielimoodi päällä, kun suomenkieliset sanat tuleva alleviivattuina... Hoh! Josko nyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin onnistui, tallensin työpöydälle Chrome Setupin ja asensin sen, minäkin sain sen toimimaan. Ikävää vaan, että sitä ennen tuhosin TBR100 sivun, mutta olisin modifioinut sitä joka tapaulsessa.

   Minullakin tulee punaista alleviivausta, mutta pääasia, että homma pelittää, lukijat jos tulee takaisin olen tyytyväinen. Jos elokuuhun mennessä eivät tule takaisin perustanen Jokken kirjanurkka kakkosen ehkä ja aloitan puhtaalta pöydältä.

   Poista
 19. Sain vinkin, että Lukija-ongelmaan on löytynyt ratkaisu. Ohjeet löytyvät täältä: http://colours-and-carousels.blogspot.fi/2012/06/osoite-comista-fiksi.html?showComment=1340008676519jolla

  Muutin asetuksista omaa blogiosoitettani yhdellä välimerkillä, tallensin, odotin hetken ja muutin osoitteen takaisin normaaliksi ja voilà, lukijat palautuivat :D Tiedä sitten kuinka pysyvästä palautumisesta on kyse...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hienoa, että ongelmiin löytyy ratkaisut :)

   Poista
  2. Kiitos. Tein noin ja lukijapalkki tuli uudestaan näkyviin.

   Poista