Opettelin joskus DOS-käyttöjärjestelmän käyttöä mm. Petteri Järvisen hyvistä DOS-oppaista. Osasin PC:tä ja DOSsia käyttää, mutta pidin itseäni peruskäyttäjänä. Petteri loi PC-perustan ja on minulla vieläkin Tietotekniikan termit Järviseltä PC-tietosanakirja, vuodelta 1996, joskuin sekin on myöhemmin alesta hankittu, siinä oli 3374 hakusanaa...
Sitten ostin alekopasta Rothin ja Ahosen 222 PC-vinkin kokoelman, ja näsäviisaus lisääntyi ja arvonanto, koska nippelitiedolla pystyy myös hämäämään. En kehuskellut osaamisellani, mutta en myöskään kertonut, että minulla on vinkkiopas. Vinkkiopas on painettu 1991, mutta itse hankin sen varmasti aikaisintaan muutamia vuosia myöhemmin. Windows3.1 ja myöhemmin Windows 95 aikaan, mutta alkuwindowsien allahan toimi puhdas DOS, joten oppaalla oli hyvinkin käyttöä.
DOS (Disk Operating System :) on jäänyt historiaan, ja Windows pörrää PC:ssä, mutta oppaan haluan säilyttää. Oppaan usea vinkki koskee Wordperfectiä tai muuta ohjelmaa esim. Tekoa, joita ohjelmia ei minulla edes ollut PC:ssä, mutta siellä on paljon hyviä perus dos-komentojonoja, näitä .bat loppuisia komentoja ja oli config.sys ja autoexec.bat vinkkejä, ja pelien hiscore tiedostojen löytämistä ja muuttamista. Omien kansioiden tekemistä ansi/ascii tiedolla. Kovalevyn putsaukseenkin oli omat vinkit.
Vaikka DOS on mennyttä, tietyt periaatteet siitä on jäänyt, eli C-asema, hakemistot ja tietty hierarkkisuus, hiiri muutti paljon, ja sitten netti, ja nyt nämä älykännykät.
Jokken kirjanurkassa julkaisen subjektiivisen objektiivisia arviointeja. Pyrin porautumaan pintakerroksen alle paljastaen sen, joka kiinnostaa tai ärsyttää minua. Ostan kirjat, jotka luen ja arvioin. Yhteystieto: jokken.kirjanurkka -väliin(at)tietty- gmail.com
sunnuntai 28. elokuuta 2011
Seppo Roth, Erik Ahonen: Kaikki mitä olet aina halunnut tietää tietokoneista, mutta et ole koskaan osannut kysyä
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti