perjantai 22. tammikuuta 2016

Viiden kirjan haaste


Sain Viiden kirjan haasteen kaimablogiltani eli Kirsin kirjanurkalta, joka on yksi Suomen eturivin kirjablogeista.

1, Kirja, jota luen parhaillaan on Ivo Andricin Neiti. Kuvaus rahankeräämisestä, mutta kiinnostavia ovat myös miljöö ja aika. Kirjan tapahtuma-aika on 1905- 1935 Sarajevossa ja Belgradissa. Bloggaus tulee ulos 1.5.2016.

2. Kirja, josta pidin lapsena on Pikku Nikke, ja pidän edelleen. Hulvatonta huumoria, jossa on myös aikuinen taso.

3. Kirja, joka jäi kesken, oli Operaatio-Ullakko, jota en viitsinyt lukea edes loppuun, luin omaisten (omaisen) pyynnön. Tästä ei sen enempää.

4. Kirja, joka teki vaikutuksen. Samat kuin kaimablogilla eli Täällä Pohjantähden alla ja Taru Sormusten herrasta. Molemmat olen lukenut ennen blogiaikaa ja sen aikana. Agatha Christien kirja Ikiyö sävähdytti nuorena ja vavahdutti vanhempana, todella murheellinen tarina. Onneksi paha jää kiinni.

5. Kirja johon palaan uudestaan.
Blogiaikana on tullut luettua liian usein vain lukemattomia kirjoja. Säätiön ykkösosan luin ennen blogiaikaa monesti uudestaan, mutta vain kerran blogiaikana.

Yläkuvassa on kirjoja, jotka olen blogiaikana lukenut kaksi kertaa. Kirsinkin mainitseman Huckleberry Finnin seikkailut joka on todella hieno kirja. Se on samanlainen kirja kuin Pikku Nikke, eli kertoja on keskenkasvuinen poika, jonka johtopäätökset ovat hieman "lapsellisia". Kuvassa on myös Tom Sawyerin seikkailut. Se on lopulta varsin eri tyyppinen kirja kuin Huckleberry Finnin seikkailut, mutta kirja jonka olen lukenut monta kertaa ja varmasti vielä luen uudestaankin.

J.D Salingerin Frankie ja Zooey teoksesta bloggaan helmikuussa, se on todella hyvä, myös Siepparin luin uudestaan. Nämäkin kirjat helposti ymmärretään väärin. Kertojan tarina on myös hieman vääristynyt kyse ei ole kapinasta vaan masennuksesta.

Luin ensin Annan nuoruusvuodet -teoksen ja sitten koko Anna-sarjan, ja myös ykkösosan uudestaan.

Evelyn Waughin kirjan Mennyt maailma luin hiljattain uudestaan, ja katsoin tv-sarjan DVD:ltä.

Koulupoikia olen lukenut viiden vuoden aikana kahdesti eri suomennoksin.

Yleensä en haasta ketään, mutta menen raiteiltani ja viisi haastettua ovat hienot ja ahkerat bloggarit Ulla, Elina (Luettua elämää), Paula (Kirjan pauloissa), MarikaOksa, sekä  Omppu.

En hätistele teitä blogeissanne, eli voitte poimia haasteen, jos haluttaa.

14 kommenttia:

 1. Tosi hienoa, että lähdit mukaan kirjahaasteeseen. En itse ole kovin herkästi blogimeemeihin mukaan lähtevää tyyppiä, mutta tämä oli aiheeltaan sopiva ja helppo toteuttaa. Tuosta ykköskohdasta voi päätellä, että blogisi kevät on jo käytännöss buukattu :D Kadehdin, sillä itselläni on perin harvoin mitään varastossa, ja viime vuosi olikin kovin hidastempoinen, mitä uusiin kirja-aiheisiin bloggauksiin tuli (enkä voi olla punastelematta tuosta 'eturivin blogi' -määrittelystä, kiitos kovasti siitä!).

  Huh, Operaatio ullakon olen visusti kiertänyt kaukaa (ei ole onneksi ollut mitään velvoitetta sen lukemiseen), ja pidän kirjan julkaisemista kustantamon kannalta ikävänä erehdyksenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä varasto on myös ongelma, kun tulee jotain ajankohtaisempaa, tulee sysättyä eteenpäin. Kevät on suunniteltu valmiiksi.

   Otin kierrätyshyllyltä Ullakko-kirjan, en lukenut loppuun kun tajusin missä mennään, mutta en sitten enää palauttanut kirjaston kieträtykseen vaan heitin roskikseen, ensimmäinen poisheitetty kirja.

   Eturiviin mahtuu muitakin, mutta sinun blogisi on ollut siellä jo pidemmän aikaa :)

   Poista
 2. Ihailen suunnitelmallisuuttasi! Ja Pikku Niket ovat huikeita, pitäisikin lukea ne taas uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)
   No kaikki yleensä näyttää paremmalta kuin on, mutta ennakoimalla saa jotain suunnitelmia aikaiseksi.

   Nikke kirjoja on tosiaan hauska lukea. Mäyräkoira on kuvassasi, REX-juttu, jossa Nikke "saa" koiran on varsin hauska ja vähän surullinenkin, koira kun on toisen.

   Poista
 3. Kiitos haasteesta. :) Tämä onkin kiva haaste viikonlopun ratoksi.

  VastaaPoista
 4. Mukavalla tavalla menit raiteiltasi. Otan haasteen vastaan, kirjoitan valitsemistani 5 kirjasta lähipäivinä.

  VastaaPoista
 5. Kiitos haasteesta, Jokke! :)Tuntuupa hyvältä olla "hieno ja ahkera" bloggari, aivan hymyilyttää, vaikken oikein itseäni noista määritelmistä tunnista. Kiitos kauniista sanoista! :)

  Ihailen monipuolista lukeneisuuttasi, Jokke! Lisäksi olet aivan mielettömän ahkera bloggaaja! En voi käsittää, että sinulla on postauksia jo toukokuulle asti valmiina. Lisäksi olet lukenut monet suosikkisi useita kertoja! Itse etenen hädin tuskin kädestä suuhun ja vain haaveilen uusintaluvuista.

  Siepparin olen lukenut vain kerran, mutta olen samaa mieltä kanssasi sen tulkinnasta, nyt kun sen sanot. Hyvä oivallus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nobel-postaukset on tosiaan toukokuulle (olen ohjelmoinut niitä yhden viikossa), keräsin viime vuoden niitä, kun luin Agatha Christietä. Muita postauksia kyllä mahtuu matkan varrelle, spontaanit bloggaukset ovat kuitenkin parhaita, kuten tämä viiden haaste, jonka sain Kirsin kirjanurkalta :)

   Poista
 6. Voi kunpa Mennyt maailma löytyis nyt minullekin DVD:nä: Se vain oli niin upea!

  Eikö kukaan, ikinä, missään ole tykännyt Välskärin kertomuksista kuten minä;) Menin tolaltani Sinuhesta ja se tavallaan väritti vuosia elämääni.

  Täällä Pohjantähden alla on hyvä, mutta minulle on tullut tuosta historiamme osasta ihan trauma joten selvästi en halua palata niihin asioihin. Onko mitään kauheampaa kuin veli veljeä vastaan, sisällissota...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa minulla on jo Välskärin kertomukset, mutta vielä pitäisi lukea ne.
   Varsinkin Menneen maailman alkujaksoista pidin, loppu onkin traagisempaa.
   Sinuhe on myös vaikuttava lukukokemus, jonka tosiaan muistaa pitkään.

   Poista
 7. Kiitän haasteesta.
  Ja voih Mennyt maailma. Katsoin viikonloppuna Yöjunalla Lissaboniin, jossa on Jeremy Irons ja viikko sitten Pariisin sanat ja sama näyttelijä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)

   Mennyt maailma on tosiaan loistava sarja, muuten en ole juurikaan seurannut Jeremy Ironsin uraa

   Poista