perjantai 15. heinäkuuta 2016

Unpopular bookish opinions -haaste


Sain Unpopular bookish opinions -haasteen Kirjavuoren peikolta täältä.

****
Valokuva on Tukholman Åhlensin myydyimpien hyllystä (siis popular-hyllystä). Toiseksi myydyin kirja  on Jan Guilloun romaani Blå Stjärnan, joka ilmestyy suomeksi syyskuussa. Se on viides osa Suuri vuosisata -kirjasarjaa, joka kertoo Lauritzenin suvusta. Tässä osassa tarina jatkuu vuodesta 1941 ja kirjan päähenkilö Johanne on englantilaisten leivissä .... kirjan lopussa sota päättyy ja miten naisia virallisesti muistetaan, ei mitenkään.
****

Unpopular bookish opinions -haasteen säännöt:
1. Linkitä haasteen antaja blogipostaukseesi ja lisää haasteen säännöt postaukseen.
2. Vastaa haasteen kysymyksiin.
3. Lähetä haaste vähintään kolmelle henkilölle ja linkitä heidän bloginsa postaukseesi.
4. Ilmoita haasteen saajille haasteesta ja linkitä heille postauksesi, jotta he tietävät, mikä on homman nimi.


1. Kirja tai kirjasarja, josta kaikki muut pitävät, mutta sinä et?
Mielensäpahoittaja, luin ensimmäisen ja jostain toisesta hiukan, eikä kyllä yhtään naurattanut. Inhoan turhasta murjottajia ja tyhjästä valittajia, en jaksa niistä enää lukea, eivät ehkä muutkaan, mutta kuten olen sanonut monesti "parempi rutistaa, kun rutista". Guilloun romaanista on tullut jonkin verran plagiointisyytteitä. Luultavasti bloggaan teoksesta, mutta vasta kun se on ilmestynyt suomeksi ja silloinkin niukalti.

2. Kirja tai kirjasarja, josta sinä pidät, mutta kukaan muu ei pidä?
Blogistanissa ei Asimovin Säätiötä ja sen jatko-osia ja Robotit sarjaa ole juurikaan luettu tai blogattu. Säätiön ykkösosan olen lukenut ainakin viisi kertaa.

3. Kolmiodraama, jossa päähenkilö päätyy yhteen sen kanssa, jonka et olisi halunnut?

Olen aina ihmetellyt, miksi Tuulen viemän räiskyvä Scarlett haikailee nynnyn eli Ashleyn perään, Melanie on hieno ja hyvä nainen - sopiva herkälle Ashleylle, röyhkeä ja itsekäs Scarlett sopii Retku-Rhettille.

4. Suosittu kirjagenre, josta et pidä tai josta haluaisit pitää, mutta et pysty:

Näitä on paljon, kaikki nämä verijutut, vampyyrijutut, kauhujutut, väkivallalla mässäilyjutut, pettämis- ja huumejutut, ja inhimillisiä arvoja rienaavat teokset.

5. Pidetty, suosittu tai rakastettu hahmo, josta et pidä
Mielensäpahoittaja,  kirjamaailman ulkopuolelta  kaikenlaiset ihmisten puhevioilla ja lihavuudella tai fyysisillä vioilla ratsastavat sketsihahmot. En hyväksy syrjintää enkä mitään vihamielisyyden tai halveksunnan lietsomista jotakin ihmisryhmää kohtaan. Elämää pitää kunnioittaa, ja sopua ja suvaitsevaisuutta lisätä.

6. Kirjailija, josta monet pitävät, mutta sinä et?

Gunter Grass ja Haruki Murakami lisäksi kirjailijat, jotka romantisoivat ilotyttöjä, maksullista rakkautta ym näitä on minusta yllättävän paljon. Minusta itsensä myymisessä ei ole mitään romantisoitavaa..

7. Suosittu sarja, jonka lukemiseen sinulla ei ole mielenkiintoa?

Knauskaardin taistelut,  Murakamin 1Q84, en tiedä näiden virallisia nimiä, evvk.

8. Kirja joka on huonompi kuin siitä tehty elokuva?

Kummisetä -kirja oli loistava, filmi on vielä parempi. Minusta Mennyt maailma on nerokas kirja, tv-sarja on vielä parempi.


Haastan Ullan luetut kirjat, Kirjasähkökäyrän ja Kirjan pauloissa sekä Sheferijm -blogit, jos ette ole vielä saaneet haastetta. En pahoita mieltäni, vaikka haaste ei tarttuisikaan. Näitä on ollut hauska lukea monissa blogeissa, eli teidänkään ei tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa. Haaste on mahdollisuus. 

Kiitos Kirjavuorelle muistamisesta.

18 kommenttia:

 1. paljonhan löysit sellaista mistä et tykkää - onneksi löytyy jotain jokaiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)

   Muista kirjoista siis pidän, ja niitä on onneksi valtaosa.

   Poista
 2. Minulla on ollut Mielensäpahoittaja pitkään lukulistalla, koska kaikki tuntuvat sitä kehuvan. Nyt mietityttää, onko kirja sittenkään kaikkien mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka genreä voi lukea ainakin yhden Mielensäpahoittajaakin, joillekin joku kolahtaa, sman sarjan Kirjan ja Ruusun päivän kirja Miniä on minusta ok ...

   Poista
 3. Muotoilet kyllä mahtavasti Tuulen viemän tilanteen.:D
  Nelos- ja viitoskohdista olen ihan samaa mieltä.
  Knasusta sen sijaan pidän, viimeinen osa, järkäle, on lukematta ja joissain osissa olen vähän hyppinyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Knasun kirjan nimi Taisteluni jo antaa minulle epämiellyttäviä mielleyhtymiä ...

   Poista
  2. Minulle Taisteluni ei tuonut ilmestyessään mieleen Hitleriä, koska olen ajatellut hänen kirjaansa aina vain saksaksi Mein Kampf. No, norjaksi nimi on lähellä tietysti, mutta eihän Hitler saa sitä sanaa omistaa, parempi vain kun se otetaan pois tuista tarkoituksesta ja omitaan mielen ahdistuksiin.

   Poista
  3. Onhan se toki näinkin, mutta nimen vaikutelma on silti poistyöntävä.

   Poista
 4. En ole koskaan lukenut ensimmäistäkään Mielensäpahoittajaa, kiinnostaa enemmän ilmiönä (miksi on niin suosittu) kuin kirjallisuutena. Tuulen viemää oli minulle aika yhdentekevä, elokuvan lumon ymmärrän.

  Mutta Knausgård ja Murakaml, heidän teoksistaan pidän, ainakin pääosin.

  Kiinnostavia vastauksia, Jokke.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)

   Minä sen sijaan pidän Tuulen viemästä sekä kirjasta että myös elokuvasta. Kirjassa on paljon teemoja, jotka on hukutettu kirjassa. Scarlettilla, oli lapsia jo ennen Rhettin aikaa, lisäksi siinä oli paljon laajemmin vastakkain asettelua etelän ja pohjoisen välillä.

   Joskus pitää ylittää rajoja ja ehkä Knausgaardinkin luen ...

   Poista
 5. Mitä itse olen suomalaista blogistania kahlannut niin Science Fiction kaikkine alagenreineen on esillä aika ohkaisella sektorilla ja varsinkin klassikot, kuten Isaac Asimov. Sinänsä sääli mutta pidetään tätä sivistystä yllä ja pusketaan genreä esille kaiken muun kaupallisen kirjallisuuden rinnalle. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ja Scifiä (sitä hiemasn vanhempaa) on aika vähän saatavilla. Asimovin ensipainokset suomeksi on aika kovissa hinnoissa huuto.netissä ..

   Poista
 6. Olen monen vastauksesi kanssa samoilla linjoilla, vaikka en mainitsemiasi kirjoja sinällään tunne. Tuulen Viemästä vain olen hieman eri linjoilla, että ei Rhett mikään totaalinen retku ollut. Ashley oli kyllä haaveilija ja Scarletilla oli rakkaudesta vähän väärä kuva, kun hän haikaili Ashleyn perään, ennen kuin huomasi todellisen tunteen ja silloin oli myöhäistä, jos niin voi sanoa. Eli se, mitä pikkulikat luulevat rakkaudeksi on vain teinitytömäistä ihastumsita jolla ei pitkälle pötkitä.
  Elokuva on upea, joskaan ei mene yksi yhteen kirjan kanssa, joka on muutoinkin moniuloteisempi.
  Kiitos haasteesta, jonka olen saanut jo aiemmin. Vastaukseni täällä.
  http://sheferijm.blogspot.fi/2016/05/unpopular-bookish-opinions-mista-pidan.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksesta, linkkasin se tuohon blogisi linkkiin :)

   Pidin Rhettin realistisuudesta sekä kirjassa että filmissä.

   Poista
 7. Minusta Mielensäpahoittaja on ihan sympaattinen ja humoristinen hahmo, olen lukenut sarjasta pari kirjaa. Tämän haasteen vastauksia lukiessa olen huomannut, että juuri Mielensäpahoittajasta moni ei ole pitänyt. Minuun sen huumori puree.

  Kiitos haasteesta. Jossain vaiheessa tartun siihen, vaikka tuntuukin vaikealta luetella kirjoja, joista ei pidä. Hmmm. Sitä ennen kerään tietokirjoja yhteen toiseen haasteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)

   Totta Mielensäpahoittaja on valloittanut monta lukijaa, ja teatterissa kävijää :)

   Poista
 8. Hienoja vastauksia! Ja kiinnostavia, kun yritti ensin arvailla, mitä mahdat sanoa. Eivät vastaukset yllättäneet siinä mielessä, vaikkei yksityiskohtatasolla arvaukset menneetkäään. Minä olen pitänyt niin Mielensäpahoittajasta kuin Knausgårdistakin, ja Murakamista. Ja valintasi parista, jotka kuuluvat yhteen, on nappi - Rhett ja Scarlett. Mutta elämä ei mene näin helposti... Säätiölle ja Menneelle maailmalle ehdottamasti peukkuja! Tämä on kiva haaste, niin kirjoittajalle kuin lukijoillekin.

  VastaaPoista